Старши треньорът на Сан Антонио Спърс и националния отбор на

...
Старши треньорът на Сан Антонио Спърс и националния отбор на
Коментари Харесай

Грег Попович с остри критики по адрес на Доналд Тръмп, нарече го идиот

Старши треньорът на Сан Антонио Спърс и националния тим на Съединени американски щати по баскетбол Грег Попович атакува президента на страната Доналд Тръмп поради държанието му. В последната седмица американските градове бяха обхванати от серия от митинги след гибелта на чернокожия жител Джордж Флойд при полицейско задържане, а с мненията и дейностите си Тръмп си навлече гнева на обществото.

" Невероятно е. Ако Тръмп имаше мозък, даже и да беше на 99 % безсрамен, той щеше да има куража да излезе и да каже нещо, с цел да сплоти хората ", сподели Попович пред изданието The Nation.

" Но той не се интересува от митингите на хората. Дори в този момент. Ето какъв брой е ужасяващ. Всичко е поради него. А той се интересувам единствено какви персонални изгоди може да извлече от обстановката. При него в никакъв случай не става въпрос за по-голямото богатство. Това е всичко, което той преставлява ", сподели Попович.

" Той не просто разделя обществото. Той го унищожава. Той ще ви изяде жив за личните си цели. Ужасен съм, че имаме водач, който не може да каже " животът на черните има значение. " Затова той се крие в мазето на Белия дом. Той е страхливец. Тръмп основава проблем и бяга от него като възпитаник от клас. Мисля, че е най-добре е да го пренебрегваме. Той не може да направи нищо, с цел да направи обстановката по-добра, тъй като е подобен, какъвто е: той е глупак ", добави Попович.

Попович, който е трети във безконечната ранглиста по победи в НБА и петкратен първенец с отбора на Сан Антонио, прикани за промяна на цялата система и сподели, че ще направи всичко по силите си, с цел да се случи това.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР