Старши-треньорът на самоковския Рилски спортист Людмил Хаджисотиров-Удо взе участие в

...
Старши-треньорът на самоковския Рилски спортист Людмил Хаджисотиров-Удо взе участие в
Коментари Харесай

Людмил Хаджисотиров: Ние сме единствената държава, която е приела да се зачете някакво класиране от миналата година

Старши-треньорът на самоковския Рилски състезател Людмил Хаджисотиров-Удо взе присъединяване в забавен диалог в плана на Българско баскетболно общество Баскетбол ТВ и " Двоен дрибъл ".

" Колкото и да имах отвращение, щеше мъчно да се случи възобновяване. Неизвестните в уравнението провокираха боязън и суматоха. В България нямаше по какъв начин да знаем по какъв начин ще се отрази това, само че досега минаваме по-леко от другите страни. Но след 2 месеца да се подготвиш за 3 седмици, не е обикновено. Има потребност от най-малко 5 седмици. Имаше доста фактори, които са повлияли, освен у нас, на всички места в Европа.

Ние сме мисля, единствената страна, която е приела да се зачете някакво класиране от предходната година. Решение, което се одобри единствено и единствено Балкан да не са първи в едно краткотрайно класиране. Но даже да имахме най-голямото предпочитание да се продължи шампионата, на процедура не можеше да се случи.

Не мисля, че ще може да се реализира по-ранно започване с месец, месец и половина. Може би с 2-3 седмици. Иначе доста по-рано в случай че е, доста тимове няма да се оправят финансово.

На мен ми харесваше концепцията за Лятна лига, с цел да се играе просто баскетбол през лятото.

Идеята за лига сред България и Македония е добра, и с гръцките ПАОК и Арис, ще стане още по-силна. С два мача на седмица се натрупа и опит. И това е положително интернационално съревнование, действителен вид, тъй като се пътува в района.

С по-малко чужденци ще се отвори огромна разлика сред водещите тимове и останалите. Всички желаеме българските играчи да израстват. Специално за развиването на младите играчи, множеството се развиват в тимове по-назад в класирането, най-малко в Европа. Даването на късмет не би трябвало да става по неестествен метод. В момента сме на границата.

Фокусът би трябвало да бъде върху образованието и развиването на треньорите преди всичко, с цел да могат да развиват играчи.

Нашата Треньорска комисия организираше семинари, които даваха действителна опция за жив контакт сред треньорите, лекторите, основаването на връзки. Идеята на посещаването на курса на ФИБА за треньори имаше за цел да сътвори унифицирана система, движехме се в вярната посока. Имаше огромен капацитет и можеше да промени нещо в България.

Важно е да имаш позиция и достолепие, по този начин постоянно се намира общ език ", приключи пространото си доста забавно екзпозе Людмил Хаджисотиров-Удо.
 Готви се обща баскетболна лига сред България и Северна Македония
Готви се обща баскетболна лига сред България и Северна Македония

Форматът ще бъде от 12 тима, като първите 8 ще играят плейофи
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР