Старши треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо заяви, че италианският

...
Старши треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо заяви, че италианският
Коментари Харесай

В Рома: Вярваме в чудото

Старши треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо съобщи, че италианският тим би трябвало да има вяра, че е кадърен на "чудото " против Ливърпул в реванша от полуфиналите на Шампионската лига след загубата с 2:5 на "Анфийлд " в първия мач.

Римляните отстраниха Барселона на четвъртфиналите с 3:0 в Рим, откакто бяха паднали с 1:4 в Испания, като в сряда против англичаните се нуждаят от сходен героизъм, в случай че желаят да стигнат до мача за трофея за първи път от 1984 година.

"Трябва да имаме вяра и с този метод, благодарение на нашите почитатели и със пристрастеността към тима, да се опитаме да сътворим още едно знамение. Това е нещото, от което се нуждаем. Ливърпул е доста рисков противник, който може да те нарани даже да му оставиш единствено сантиметри пространство. Но какво можете да очаквате пред 70 хиляди на полуфинал на Шампионската лига? Гарантирам, че няма да излезем примирени и ще се раздадем до дъно. Ще се борим, ще опитваме с всички сили. Мачът може да приключи 4:1 за нас или за тях, само че желая да видя предпочитание и възторг отвън лимита на границите ни ", сподели Ди Франческо.

Рома към момента не е позволил нито един гол като хазаин в тазгодишното издание на Шампионската лига, като в групите отборът се оправи с 3:0 с британския първенец Челси.

"В Европа през този сезон само Атлетико Мадрид (0:0) в първото ни домакинство в групите ни сътвори в действителност съществени проблеми.След това направихме мощни мачове на наш терен и запазихме вратата си суха. Надявам се това да се случи и на следващия ден. Страстта на почитателите ни ще ни даде спомагателна мотивация ", счита наставникът на Рома.

Бившият състезател на римляните Мохамед Салах осъществя два дола и създаде други два в първия мач на "Анфийлд " и още веднъж се чака да бъде най-голямата опасност за вратата на италианците.

"Мохамед Салах има изключителни качества, само че ние не можем да го пазим с трима души. Просто би трябвало да следим във всеки един миг придвижването му по терена и да противодействаме вярно с прецизна отборна работа. Трябва да бъдем доста деликатни като цяло за мощните страни на противника, само че и да мислим по какъв начин да използваме преимуществата, които ние имаме. Нашата цел е и си остава финалът в Киев. Смятам, че предадох концепциите си на футболистите и ще се опитам да ги убедя, че това е изцяло допустимо ", сподели Ди Франческо.

Полузащитникът Раджа Наинголан съобщи, че късните голове в първия мач дават вяра на тима.

"Реализирахме две късни попадения и те ни дават вяра, че можем да продължим напред. Не можем да си позволим да допуснем същите неточности, както в първия мач. Всеки един от нас е наясно с това. В такива мачове всичко може да се случи стремително. Затова би трябвало цялостна централизация през всичките 90 минути. Само по този начин можем да обърнем резултата в наша изгода. Знам, че ще бъде мъчно, само че и против Барселона не беше елементарно, а успяхме да го създадем ", сподели Наинголан./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР