Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров поздрави своите състезатели

...
Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров поздрави своите състезатели
Коментари Харесай

Хаджисотиров: Нещата стават по-лесни, когато имаш такива сърцати играчи

Старши треньорът на Рилски състезател Людмил Хаджисотиров поздрави своите състезатели за ужасно показване, което те изнесоха при успеха над литовския Уулвс с 91:76 в полуфиналите на квалификациите за влизане в групите на ФИБА Къп. Ето какво сподели наставникът на самоковци пред Sportal.bg :
 Рилски състезател е на крачка от групите на ФИБА Къп след геройско показване в Самоков Рилски състезател е на крачка от групите на ФИБА Къп след геройско показване в Самоков
“Поздравявам тима, момчетата и почитателите, които ни поддържаха. Имахме потребност от поддръжка, тъй като играхме против много мощен тим с високи упоритости. Не е загадка, всеки може да си направи преценката. Започнахме доста мобилизирано в отбрана, играехме доста твърдо и доста физически, с помощта на което лимитирахме тяхното доста мощно нахлуване. Те вкараха съвсем 100 точки против Жалгирис в контролните срещи. Намалихме стрелбата им от тройката и считам, че намерихме отговор против отбраната им с цялостни смени. 

Енергията от всички и интензитета беше на доста високо равнище. Бяхме доста съсредоточени. Не е елементарно да се играе против треньор като Римас Куртинайтис, който е ментор от равнище Евролига и е извънредно умел. Играчите им също са от висока класа, умни състезатели, само че през днешния ден ние играхме по-агресивно, по-интензивно и го комбинирахме с по-умна игра. Въпреки че сме по-неопитен тим, през по-голямата част контролирахме дуела против тим с упоритости да играе край в Литва. Това е много положително достижение. Сега идва сложният миг - да забравим това достижение и да се готвим за Апоел Хайфа, който е по-атлетичен тим и играе на “run & gun ”. Все отново би трябвало и да се насладим на тази хубава победа. 
 Мирослав Васов: Казахме си, че би трябвало да се борим за всяка топка Мирослав Васов: Казахме си, че би трябвало да се борим за всяка топка
Направихме някои корекции в отбраната ни на полувремето. Беше нереално да го държим този тим до 24 точки при оставащи 3-4 минути до края на полувремето. Направиха една серия, която ги върна в мача и им даде самочувствие. Направихме корекции и считам, че на 80% се получиха нещата. Когато имаш такива сърцати играчи и биткаджии, нещата стават по-лесни. 

Димаджио и Еван са млади момчета, обаче за мен имат много качества. Физически са добре, имат разсъдък и са гладни. Ние имаме опция да работим с такива играчи. Брендън също влиза в темп и играе добре с Дидо Карамфилов. Естествено, би трябвало ни време да се сработим. Седем нови играчи имаме. Днес всичко беше доста добре, само че нямаме магическа пръчка. Ще ни би трябвало време, работа, мачове. Дай, Боже, да сме здрави. Това през днешния ден беше гигантска стъпка ”, сподели Удо.

В петък от 20:00 часа в “Арена Самоков ” Рилски състезател ще играе за класиране за групите на ФИБА Къп. Съперник на българския представител ще е израелският Апоел Хайфа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР