Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров говори пред Sportal.bg

...
Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров говори пред Sportal.bg
Коментари Харесай

Людмил Хаджисотиров: ФИБА Къп е голям опит и шанс за нас, трябва да се подобряваме

Старши треньорът на Рилски състезател Людмил Хаджисотиров приказва пред Sportal.bg след провалянето на отбора му от френския Шоле с 65:83 в дуел от груповата фаза на ФИБА Къп. По този метод самоковци останаха без триумф в интернационалната конкуренция, където заемат последното четвърто място с баланс от 0-3. Въпреки това носителите на Купата и Суперкупата на България няма да развяват белия байрак и ще се борят крепко в оставащите си три дуела против Мехелен, Орадя и ответния с Шоле във Франция.
 Рилски състезател не съумя да отвърне на силата на Шоле Рилски състезател не съумя да отвърне на силата на Шоле
“Като цяло съм удовлетворен от играта на тима. Нямаме част, изгубена с повече от пет точки. Първите две елементи ги губим с тъкмо пет, а идващите две - с по четири. Накрая се получи малко по-голяма разлика. Първото полувреме в отбрана пазихме добре и бяхме нападателни. Имахме много отворени стрелби, които не можахме да осъществяваме, само че това са хем отворени стрелби, хем към теб летят атлетични и високи крила, каквито ги няма в нашата лига. Имаме кулоар към коша за довеждане докрай, където ти скача Джъстин Патън - 2.13 с 2.25 разпер. Изведнъж стрелбата се трансформира тотално. Такива дребни неща не ни разрешиха да сме още по-близо в мача и да се държим.

Съдиите също разрешиха нападателна игра. Аз не приказвам за съдии, само че през днешния ден бяха слаби. Повечето в едната посока разрешиха, а при подобен мач, в който всяко владеене е значимо, това оказва въздействие. 

Говорих си с треньора на Шоле преди дуела. Той сподели, че те, Бурж и Страсбург имат по 6 милиона евро бюджет, а Монако и АСВЕЛ са с по 12 и 20 надлежно. Съвсем друга лига и вселена. На фона на това мисля, че се представихме солидно. 

Чавдар беше с температура през вчерашния ден, не тренира, само че през днешния ден стисна зъби, тъй като беше значим да пази по крилата. Надявам се да пристигна мач, в който всички ще сме здрави и ще се готвим обикновено. За мен през днешния ден, спрямо предходните два мача, играхме по-добре. Смятам, че оттук насетне ще се фокусираме върху процеса и се надявам да можем и още по-добре да играем. 

Няма бял байрак, без значение дали сме се класирали или отпаднали. Това е огромен опит и късмет за нас, би трябвало да се подобряваме. За мен по-важно е да се фокусираме върху процеса и в случай че изпълняваме нещата по верния метод с нужното изпитание и мисъл, тогава резултатите ще последват ”, съобщи Хаджисотиров.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР