Старши треньорът на Пирин Милен Радуканов поздрави момчетата си за

...
Старши треньорът на Пирин Милен Радуканов поздрави момчетата си за
Коментари Харесай

Милен Радуканов: Срещу ЦСКА ще играем за удоволствие

Старши треньорът на Пирин Милен Радуканов поздрави момчетата си за успеха над Дунав с 1:0 в 24-ия кръг на Първа лига и побърза да насочи вниманието към идващия мач против ЦСКА. Наставникът с шеговито изражение съобщи, че мачовете против водещите отбори у нас "се играят за наслаждение ".

„ Поздравявам всички дами в България, цветущ празник. Най-вече тези, свързани с футбола, и на първо място тези от моето семейство. Тази победа е за всички дами, свързани с ФК Пирин. Трудно влязохме в мача, само че най-важното е, че победихме. За разлика от предния, когато владеехме самодейността, в този момент влязохме мъчно. Страхотно напрежение има, като играем вкъщи. Всеки мач е по този начин. Не знам за какво, не знам за какво. Страх ги е момчетата да не загубим, все едно ще свърши света. Обяснявам им, че няма да стане по този начин, да се провиснал, само че очевидно не може. Този дефицит на точки очевидно им оказва въздействие. Лошото е, че по този начин не могат да покажат опциите си. Радващото е, че след средата на първото полувреме и през второто показахме воля да наложим игрово преимущество. През второто полувреме създадохме задоволителен брой положения, можеше да победим и с повече.”

„ Поздравявам Кирилов за гола, както и целия тим за битката, желанието, себераздаването след единствено 2 дни пауза. Кирилов от дълго време искаше да вкара. Може би се натрупа отрицателна сила, тъй като всички чакаха от него да вкара, а дотук той не успяваше. Радвам се, че вкара, и то след добра игра. Има огромно бъдеще пред него. Той може да играе и в националния тим, и в чужбина. Сигурен съм в това.”

„ В отбрана работят всички 11 индивида. Противникът играе толкоз, колкото му разрешаваш. Значи не сме му разрешили да играе и сме стояли вярно против него. Затова не съумя да сътвори положения. Футболистите пробват да извършват това, което им приказвам. Допускаме към момента много неточности, приписвам ги най-много на напрежението. Ще би трябвало да работим още.”

„ Преслав Йорданов… това му е максимумът на този стадий. Радвам се, че се включи добре. Показа предпочитание. Знаем неговите качества, по тази причина сме го привлекли. Видяхте, че се отрази незабавно и излезе на голова обстановка. Очакваме доста от него. Ще разчитаме на Йорданов за в бъдеще.”

„ За страдание не знам дали ще мога да употребявам Антон Костадинов и Георги Георгиев против ЦСКА. Пак след два дни играем. Много е неприятно за нас, тъй като нямаме дълга аварийна пейка. Трябва да се оправяме. Важното е да продължаваме борбата за оцеляване. Тези три точки бяха значими, с цел да се доближим в групата на тимовете пред нас, с които ще се борим за оставане в елита.”

„ Срещу водачите в България се играе за наслаждение. Всеки от играчите ще разкрие качествата си и няма да има напрежение. Ще са доста освободени. Мисля, че ще покажем добра игра и ще дадем борба на ЦСКА. Ще опитаме да се им противопоставим, доколкото можем. Умората ще ни попречи, а също и травмите. Дано тези, които влязат, да се показват на равнище. Ще търсим добър резултат и добра игра. Феновете това заслужават и ще се опитаме да им го дадем”, приключи Радуканов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР