Старши треньорът на ПФК Арда Стамен Белчев даде интервю за

...
Старши треньорът на ПФК Арда Стамен Белчев даде интервю за
Коментари Харесай

Стамен Белчев: Предстои ужасно много работа, за да подобрим играта във всички зони

Старши треньорът на ПФК Арда Стамен Белчев даде изявление за клубния уебсайт, след края на първия лагер.

Треньорът приказва за новите футболисти, които пристигнаха в тима, разликата сред Първа и Втора лига, на какъв стадий от подготовката се намира Арда сега и други забавни тематики.

- Г-н Белчев, завърши първата част от подготовката на Арда, каква е вашата равносметка?
– Моята равносметка е, че свършихме огромен размер от работа за това, което бяхме планували като цяло. В контролите не бяхме това, което на мен ми се желае на този стадий, само че занапред ще окомплектоваме състава. Като знаете пристигнаха нови футболисти, които не взеха присъединяване в последната контрола и в този момент ни следва извънредно доста работа с цел да подобрим играта във всички зони.

- Къде са проблемите на Арда?
– Знам, че разликата сред Първа и Втора лига е голяма, и сигурно с новите попълнения, които взехме ще достигнем равнището. Но за жалост закъсняваме, както виждате остават две седмици до първия мач. В понеделник всички ще създадат първа подготовка дружно в Кърджали и се надявам до началото на шампионата всички да бъдат подготвени.

- Успяхте ли да свършите това, за което бяхте пристигнали тук, въпреки, че много от новите попълнени пристигнаха в края на лагера?
– Да, в действителност е по този начин. От както новите попълнения са тук, те работят по специфична стратегия, дори в този момент събота и неделя те ще упражняват, а другите ще имат два дни отмора. Трябва оптимално бързо да наваксат това, в което са изостанали.

- Как са футболистите физически, както новите, по този начин и тези, които са тук от първия ден?
– Тези, които са от първия ден тук сигурно имат насъбрана много отмалялост от тренировките. От новите има такива, които са изостанали малко, други са упражнявали с персонални кондиционни треньори, което е обикновено за експерти, които си вадят хляба с това. С всеки ще подходим самостоятелно, с цел да са оптимално готови за началото на шампионата.

- Арда прави удар след удар на трасферния пазар, кажете нещо за новите, които пристигнаха в тима.
– Според нас, тези, които пристигнаха ще ни свършат работа, положителни са физически и се надявам оптимално бързо да се приобщят към колектива и да схванат концепцията ми за футбола. Това, че имаме футболисти, не значи, че имаме тим. Тепърва ще окомплектоваме тима.

- Тук в Банско и Разлог има много тимове от Първа лига, вие изгледахте техни контроли, къде се намира съгласно вас Арда?
– Арда се намира много обратно от това, което тези футболисти демонстрираха и тъкмо заради това привличаме нови футболисти. Нека не се заблуждаваме, само че отново ви споделям, равнището сред първа и Втора лига е огромно.

- Първият домашен мач за Арда ще бъде в Кърджали, атмосферата на стадиона сигурно ще е невероятна.
– Да сигурно е по този начин. Това е добре за нас и за района, първи мач в Първа професионална лига. Надявам се времето до първия мач да ни стигне и да виждам това, което желая като метод на игра. Това, че ще играем в Кърджали се надявам да бъдем на равнище и да зарадваме почитателите, които съм сигурен, че ще изпълнят стадиона и ще създадем един празник.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР