Старши треньорът на Олимпик Марсилия Руди Гарсия съжалява, че отборът

...
Старши треньорът на Олимпик Марсилия Руди Гарсия съжалява, че отборът
Коментари Харесай

Руди Гарсия: Гордея се с момчетата

Старши треньорът на Олимпик Марсилия Руди Гарсия съжалява, че тимът му е могъл да се върне в мача сега, когато топката се удари в страничната греда след изстрела на Костас Митроглу с глава.

Марсилия отстъпи с 0:3 на Атлетико Мадрид, а въпросният миг пристигна при резултат 0:2 в 80-ата минута. Секунди преди края пък падна и третото попадение във вратата на Стив Манданда, дело на капитана на испанците Габи.

Според Руди Гарсия обаче, играта и представянето на Марсилия би трябвало да накара почитателите им да се гордеят с тима си.

"Съперникът подвигна равнището през второто полувреме. Много тъпо, че ударът на Митроглу попадна в гредата, а не в мрежата. Един гол в този миг щеше да ни разреши да се върнем в мача. Атлетико е прелестен тим и ние няма от какво да се срамим при тази загуба. Смятам, че в огромни интервали от мача нашите почитатели имат съображение да се гордеят с нас. Също по този начин съм на мнение, че представихме почтено освен нашият клуб, само че и целият френски футбол. Така че се гордея с момчетата ", разяснява Гарсия.

След това той се спря на обстановката с Димитри Пайе, който е водач на тима, само че се наложи да излезе от игра още в 35-ата минута поради травма.

"Решението Пайе да стартира като титуляр е персонално мое, защото той е един от най-хубавите ни футболисти. Дори и да не беше в оптимално положение, той саздаде миг за Валер жермен при започване на вама. И след това, когато излезе, ни липсваше при статичните положения. Защото Атлетико когато позволява голове, в огромен % това е след статични положения. Именно заради тази причина и неговото неявяване се усети. Той претърпя този мач и го очакваше по специфичен начин- дали ще играе или няма да може, дали ще може обикновено да стреля. Не мисля, че в този момент се контузи в допълнение, просто не беше изцяло здрав. В такива мачове от време на време би трябвало да се рискува. Е, при нас рискът не сработи, само че това го има в тази игра ", добави още Руди Гарсия. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР