Старши треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас се надява, че българският

...
Старши треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас се надява, че българският
Коментари Харесай

Треньорът на Олимпиакос засипа с похвали Везенков

Старши треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас се надява, че българският национал Александър Везенков ще преподпише с тима. Барцокас даде изявление за Max Sport, в което показа мнението си за крилото.

" Саша към този момент е на 24 години. Доста по-зрял е. Както евентуално знаете, той работи извънредно крепко. Наистина може да го видиш всеки ден в залата и това му оказва помощ да става по-добър. За мен е наслаждение да работя още веднъж с него след един сложен сезон, който изкарахаме дружно в Барселона. Тогава ни се случиха доста травми, нямахме шанс и резултатите не бяха доста положителни

Саша става по-добър всяка година. Той е съвременно тежко крило, което може да вкарва както от тройката, по този начин и наоколо до коша. Умее да взима битки. Работи по отстраняването на недостатъци в играта си всеки ден и има положително въздействие върху тима. Способен е да вкара 20 точки, както го направи против Байерн. Той е прочут с отличната си пукотевица от тройката. Везенков работи доста, с цел да усъвършенства физическото си положение. Става все по-силен, а това е доста значимо в Евролигата. Радвам се, че още веднъж работим дружно "

На въпроса дали Везенков ще остане в тима - " Да, уповавам се. Нашето предпочитание е да удължим контракта му, само че това зависи и от договарянията с неговия сътрудник. Ще приказваме за това идната седмица, тъй че ще имаме изясненост доста скоро "

Дали ще играят дружно с Йоргос Принтезис на паркета - " По-скоро ще си разделят минутите. Могат да играят дружно, само че както знаете, те са тежки крила, които не играят постоянно на позицията център. Плюс е, че Саша може да играе на позицията леко крило, което дава късмет да ги използваме дружно в избрани моменти "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР