Старши треньорът на националния отбор по самбо Васил Соколов определи

...
Старши треньорът на националния отбор по самбо Васил Соколов определи
Коментари Харесай

Васил Соколов: Представянето на отбора на Световното е много добро

Старши треньорът на националния тим по самбо Васил Соколов дефинира като " доста положително " представянето на българския отбор на международното състезание в Нови Сад (Сърбия). Специалистът пропусна шампионата поради позитивен тест за COVID-19 и съобщи, че му е било доста тежко да гледа надпреварите онлайн.

" Подготвяхме се без мотивация поради несигурността дали това състезание ще се състои или не. 20 дни преди началото му оповестиха, че ще се организира, само че тогава избухна новата вълна на пандемията в Европа. Ден преди да заминем тримата треньори дадохме позитивни проби за ковид и нямаше по какъв начин да пътуваме. Отборът отпътува без треньори. Лично на мен ми беше доста тежко да виждам надпреварите онлайн. Нашата поддръжка им е липсвала. Много от националите ми се обадиха и плачеха, откакто загубеха мачовете си. Като цяло представянето на тима е доста положително, само че чакахме повече медали от дамите. Това, че ние не бяхме там е една от аргументите да не спечелим повече оценки ", сподели Соколов на конференция през днешния ден.

Освен това с позитивен тест за COVID-19 е била и помощничката му Красимира Томова.

" Направихме много добра подготовка и слагам добра оценка на представянето на отбора. Можеше да вземем повече медали. Не мога де не отлича Мария Оряшкова, която стана за шести път международната шампионка. Тя има и девет европейски трофеи. Мария е неповторима ", разяснява Томова.

При дамите България има и бронзова медалистка - Габриела Гигова.

" Като цяло за мен нещата се случиха доста бързо. Аз работя друго и самбото е нещо, което доста обичам от дълги години. Беше много неприятно, че треньорите не бяха с нас. Ваня Иванова и Мария Оряшкова доста ме мотивираха. Самата атмосфера беше друга, само че се сплотихме като тим. През 2021 година се надявам да отида на още едно международно състезание или европейско, да стана шампионка, след което може би ще си умря ", сподели Гигова.

В бойното самбо България взе участие единствено с един играч Емил Незиров, който завоюва сребърен орден. Първоначално тимът е бил от осем самбисти, само че поради травми и ковид за Нови Сад е отпътувал единствено Незиров.

" За мен настроението на международното състезание беше доста добре, само че неналичието на треньора си оказа въздействие, тъй като той постоянно знае какво да ти каже и по кое време. Не съм удовлетворен, че изгубих на финала, можех да дам повече от себе си. Това е една моя детска фантазия - да имам орден от огромно състезание, и я реализирах ", сподели Незиров, който взе медала в категория до 68 кг.

Ангел Ангелов стана бронзов медалист в спортното самбо в категория до 68 кг.

" За мен медалът е най-ценното нещо. Винаги съм се борил на 100 %. Много огромно въздействие ми оказа Васил Соколов, който ми се обади след загубата в първия мач и съумя да ме стимулира ", сподели Ангелов.

Националният тим ще стартира подготовка за идната година в края на февруари или началото на март, защото надпреварите през 2021-а стартират през месец май.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР