Старши треньорът на националния отбор на КНДР по футбол Йорн

...
Старши треньорът на националния отбор на КНДР по футбол Йорн
Коментари Харесай

Треньорът на националния отбор на Северна Корея напуска поста си

Старши треньорът на националния тим на КНДР по футбол Йорн Андерсен съобщи пред " Ройтерс ", че напуща поста си поради сложната икономическа обстановка в страната. Договорът на норвежкия експерт изтича на 31 март и той не счита да го възобновява, въпреки Андерсен да слага висока оценка на постигнатото за последните две години. Севернокорейците, които упражняват под управлението на скандинавеца от май 2016 година, се класираха по-рано тази седмица за купата на Азия след триумф над Хонконг.

" Нямам предпочитание да седнал съм тук повече. Беше забавно и научих доста, само че икономическата обстановка в страната не е добра и това прави невероятно оставането ми ", сподели Андерсен. " Надявам, че след тези две години ще мога да направя идната стъпка в развиването си и желая да остана да работя в Азия ", добави норвежецът.

През декември отборът на Северна Корея доближи до финалите на източноазиатския шампионат, само че уредниците от Япония обявиха, че не могат да присъдят парични награди на отбора поради икономическите ограничавания, наложи на страната от Организация на обединените нации.

" Оставям тима доста по-силен, в сравнение с когато го поех. Когато ме назначиха пред мен има две съществени цели - тимът да се класира за източноазиатския шампионат и да играе за купата на Азия. Имаше и трета цел, която бе да се промени стилът на игра на тима. Преди корейците разчитаха единствено на игра с дълги топки и доста бягане, като нямаха никаква тактичност. Сега тимът е квалифициран добре тактически и играе същински футбол. Това за мен бе най-важно ", добави някогашният треньор на Майнц и Карлсруе.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР