Старши треньорът на националния отбор на Чехия по футбол Ярослав

...
Старши треньорът на националния отбор на Чехия по футбол Ярослав
Коментари Харесай

Треньорът на чехите: Нормално е да сме под напрежение

Старши треньорът на националния тим на Чехия по футбол Ярослав Шилхави счита, че семейството против България може да се окаже основна за цялата квалификационна акция за Евро 2020 в група А.

Чехите одобряват възпитаниците на Красимир Балъков на следващия ден, а три дни по-късно са домакини и на Черна гора. Дотук те изиграха единствено един дуел, който беше изгубен с 0:5 от Англия.

"По принцип всеки дуел е значим. Но ние не започнахме добре със загубата от Англия. Затова ще създадем всичко допустимо в идните мачове да победим и да наваксаме. Домакини сме и желаеме да реализираме две победи, с което да се реваншираме за тежката загуба от Англия. Това може да бъде основно за цялата квалификационна акция ", разяснява Шилхави.

"Нормално да има известно напрежение. Загубихме първия мач в групата. Сега желаеме да създадем първата крачка към класирането на Европейско състезание ", добави той.

Шилхави призна, че след треньорската промяна на Петър Хубчев с Красимир Балъков не знае какво тъкмо да чака от България. "При всяка треньорска промяна нещо се трансформира. Ние се готвихме за мачовете с България със остарелия им жанр за играта, а в този момент не знам какво да чакаме. Те имат положителни играчи като Ивелин Попов, Страхил Попов, Десподов, Неделев...Красимир Балъков играеше нападателен футбол, тъй че... ", сподели селекционерът на Чехия.

Шилхави няма да може да разчита на двама от най-хубавите си офанзивни футболисти Владимир Дарида и Борек Дочкал, който е и капитан на тима. Към тях се прибавя и травмата на вратаря Иржи Павленка, който отпада за мачовете с България и Черна гора. "Разполагаме с 20 полеви играчи и двама вратари, които са готови. Павленка има травма в гърба. Консултирахме се с лекарите и преценихме, че той няма да бъде на 100 % и по тази причина не искахме да рискуваме. Той ще напусне лагера на националния тим още през днешния ден. През уикенда на негово място ще викна Ондрей Коларж (от Славия Прага - б.р.). Дали съм възнамерявал Павленка да бъде титуляр, не желая да разясня. Все още не съм споделил състава и на играчите. ", разяснява Шилхави.

"Дочкал и Дарида са значими офанзивни играчи, тъй че без тях ще би трябвало да променим тактиката. Вярвам, че в състава имаме и други положителни футболисти, които могат да ги заменят сполучливо. Марек Сухи ще бъде капитан в отсъствието на Дочкал ", добави той./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР