Старши треньорът на националния отбор на Белгия Роберто Мартинес извика

...
Старши треньорът на националния отбор на Белгия Роберто Мартинес извика
Коментари Харесай

Белгия без Нинджата на Мондиал 2018

Старши треньорът на националния тим на Белгия Роберто Мартинес извика 28 играчи за международното състезание по футбол в Русия. Изненадващо в листата не бе включен халфът на Рома Раджа Наинголан, само че в състава попаднаха крилото на Реал Сосиедад Аднан Янузай, нападателят на Кристъл Палас Кристиан Бентеке, бранителят на Лацио Джордан Лукаку, както и халфът на Андерлехт Леандере Дендонкер.

„ Наинголан е състезател от най-високо равнище, само че повода да не попадне в листата е тактическа, съобщи наставникът. В последните две години тимът ни играе по характерен метод и други футболисти извършват неговите функционалности. Знаем какъв брой значим състезател за Рома е Раджа, само че ние не можем да му дадем същата роля и в националния тим “, разяснява още испанският експерт.

Сред останалите играчи, извикани от Мартинес, няма огромни изненади, като "червените дяволи " ще разчитат на най-хубавото което имат - братята Азар и Ромелу Лукаку в офанзива, Кевин Де Бройне, Маруан Фелайни и Аксел Витцел в средата на терена, на Венсан Компани, Ян Вертонген и Тоби Алдервейрелд в защита, както и на Тибо Куртоа и Симон Миньоле на вратата. Окончателният лист от 23-ма футболисти, които ще заминат за Русия, ще бъде разгласен на 4 юни.

Съставът на Белгия:

Вратари: Тибо Куртоа, Симон Миньоле, Матс Селс, Кун Кастеелс;

Защитници : Тоби Алдервейрелд, Дедрик Боята, Леандер Дендонкер, Лоран Симан, Кристиан Кабаселе, Венсан Компани, Джордан Лукаку, Тома Мюние, Томас Вермален, Ян Вертонген;

Халфове : Яник Ферейра-Караско, Кевин Де Брюин, Насер Шадли, Муса Дембеле, Маруан Фелаини, Еден Азар, Торган Азар, Аднан Янузай, Драйс Мертенс, Юри Тилеманс, Аксел Витсел;

Нападатели : Миши Батшуай, Кристиан Бентеке, Ромелу Лукаку
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР