Старши треньорът на националния отбор на България Иван Петков говори

...
Старши треньорът на националния отбор на България Иван Петков говори
Коментари Харесай

Иван Петков: Трябва да продължим да работим по същия начин

Старши треньорът на националния тим на България Иван Петков приказва пред Sportal.bg незабавно след завръщането на отбора ни в София от олимпийската подготовка в Съединени американски щати.
 Волейболните националки се прибраха след олимпийската подготовка в Съединени американски щати @@@

“Второто място на тази подготовка не значи нищо, просто един авторитет, че си по-добър и по-подготвен от другите. Не знам по какъв начин да дефинира мача със Съединени американски щати. При всички случай е имало изненада, само че 100% са били готови за нас, както и ние за тях. В момента няма секрети във волейбола. Дали сме били покрай класиране чисто като числа и статистически, бяхме близо в този мач, само че дано да останем по-реални и да продължим да работим по същия метод, който сме почнали. Да, беше задоволство за мен играта, която показахме, само че не е изненада, че можем да играем по този метод. Но щом не си победил, има още доста, доста път, който би трябвало да извървим, и работа, която би трябвало да свършим. Този мач ни даде не тъкмо вяра, тъй като знаем какво можем, само че ни би трябвало време да го осъществяваме, само че ни сподели, че пътят ненапълно е верен. Но в това време ни даде и доста неща, върху които да мислим и отработваме”, съобщи Иван Петков пред Sportal.bg .
 Волейболните националки се прибраха след олимпийската подготовка в Съединени американски щати @@@

“Тази континентална подготовка ще бъде нещо като мини Европейско. До някаква степен ни оказва помощ това, че Сърбия, Италия и Русия ги няма, само че дано първо мине Европейското състезание и тогава ще мислим за това, което ни следва като олимпийската подготовка през януари. На този стадий сме се фокусирали към Европейското състезание, защото не е загадка, че подготовката, която водихме този един месец след ВЛН, е ориентирана и към Европейското. Нека се фокусираме върху това, което ни следва - първият ни мач в групата на Европейското състезание, и тези 20 дни, които имаме, да ги използваме рационално и да си свършим планираното”, добави Петков.
 България - Казахстан 3:0 @@@

“Тази игра, която показахме против Съединени американски щати, е до някаква степен отражение на представянето ни във ВЛН плюс присъединението на Елица Василева и Лора Китипова, нещата получиха малко по-различен нюанс. Все отново, там във ВЛН тимът натрупа опит, който е скъп за всички нас, а идването на Василева и Китипова способства за класата. Все отново, Елица Василева дава едно самочувствие, тя е индивидът, който поема отговорността във значимите моменти. И би трябвало да се научим да я използваме в тези моменти. Тя е водач. Това е разликата с ВЛН наред с опита, който натрупаха там по-младите състезателки. Видяхте по какъв начин едни млади състезателки към този момент играят с едно по-различно самочувствие, по друг метод и вземат верни решения. Може би не вземаме най-правилните решения във значимите моменти, само че това е път, който ще бъде много дълъг. Ще би трябвало да мине още време за тези девойки, с цел да ни донесе това самочувствие, убеденост и рутина, с които да се мерим с топ тимовете в света”, добави селекционерът.

“Имам една доктрина, че най-съществен е идния мач. Нека мислим първо за Франция на Европейското и по-късно за всичко, което ни следва. Естествено ние имаме настройка, само че дано да бъдем стъпили по-реално на земята и да си вървим по пътя, който сме се начертали още предходната година и дилемите, които ни е сложила и федерацията. Мисля, че имаме капацитета и опциите да ги осъществяваме в действителност, и да осъществим тези задания, и до две години да имаме тим, който да е по-окомплектован с повече състезателки, които да рутираме. Казвам го още веднъж, дано да си имаме вяра и да гоним задачите, които сме си поставили”, приключи Иван Петков.
 България - Аржентина 3:1 @@@
 Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР