Старши-треньорът на националния отбор девойки по художествена гимнастика Валентина Иванова

...
Старши-треньорът на националния отбор девойки по художествена гимнастика Валентина Иванова
Коментари Харесай

Треньорът на девойките: Постигаме успехи с работа и любов

Старши-треньорът на националния тим девойки по художествена гимнастика Валентина Иванова даде особено изявление пред страницата на Българската федерация по художествена гимнастика във " Facebook " след извоюваните три медала от Стилияна Николова и Ева Брезалиева на Европейското състезание в Киев. Интервюто взе Юлиана Кесарова.

1. Казвам " здравей " на старши-треньора на народен тим - девойки самостоятелно Валентина Иванова и честита Европейска купа! Как се чувстваш, по какъв начин са девойките?

- Здравейте. Чувствам се удовлетворена, тъй като девойките съумяха да изпълнят поставените им задания, съумяха да си покажат композициите. Чувстам се щастлива, тъй като чувствам любовта им и тази на всички мои обичани хора! Благодаря на всички за поддръжката.

2. След 25 години имаме европейска шампионка при девойките - за какво съгласно теб Стилияна съумя да се показа по този начин добре? Как би я описала? Ева също игра отлично - за нея какво би споделила?

- И двете деца поставиха доста труд, доста старания, минаха през доста изпитания-винаги им казвам-няма невъзнаграден труд!

Стилияна-много прочувствена, извънредно работлива,

Ева-царствено лъчение, в същото време извънредно добродушна-иска от първия път да й се получат нещата

...Нещата се получават когато вярваш в това,когато си си сложил същинска цел. Мисля, че изградихме страхотна екипна работа-много хора стоят зад този триумф...много...всички. Всички доста ги обичаме и вярвахме,че ще успеят-те в действителност доста работиха.

3. По принцип хората знаят малко за теб като треньор, а твоята работа и тази на помощника ти Райна Тошева е в действителност неповторима! Това сякаш е твое предопределение, по кое време реши, че искаш да бъдеш треньор?

- Вероятно хората знаят малко за мен, тъй като съм работила и в чужбина. Започнах работа като треньор-от самото начало, евентуално, това е заложено в човека-първо неумишлено Все по-сладко става, когато схванеш, че можеш, учиш се, израстваш, справяш се с всевъзможни обстановки. И това става твоя орис...

4. Какво е главното съгласно теб в твоята треньорска работа? По-скоро строга или по-скоро другар си на девойките?

- Мисля, че и двете- и строга, и другар! Момичетата познават ме още с първата стъпка в залата. (смее се) Наскоро си говорихме:(отново се усмихва), имитират ме безпогрешно, по отношение на настроенията ми и съвсем всякога познават тъкмо по какъв начин се усещам

5. Какво си казахте през днешния ден с девойките, когато надпреварата завърши?

- Поздравих ги и им споделих че са страхотни, мощни, смели български деца!

6. Кога личи, че една гимнастичка има гений и кое е най-важното, което правиш, с цел да мотивираш едно надарено дете?

- Талантът се вижда, носиш го в себе си, заложен е! Въпросът е да го развиеш..колкото и тривиално да звучи 1% гений и 99% труд е формулата за триумфа.
 Европейска купа за България в Киев
Европейска купа за България в Киев

Девойките завоюваха още два медала
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР