Старши треньорът на "Монтана" Стефан Михайлов коментира отказването на "Хасково"

...
Старши треньорът на "Монтана" Стефан Михайлов коментира отказването на "Хасково"
Коментари Харесай

Стефан Михайлов: Не знам с какво в Хасково допринесоха за българския баскетбол

Старши треньорът на "Монтана " Стефан Михайлов разяснява отказването на "Хасково " от женското състезание. Пред Българска национална телевизия той съобщи, че няма смисъл от сходен план, в който не се развиват български състезателки. Ето какво сподели още наставникът:
„ Има и хубава, и неприятна страна. Лошата е, че изчезва още един тим в последните години. Изчезна мощен тим на "Левски " през 2014 година, както и "Лукойл " и "Дунав " /Русе/, а в този момент и "Хасково ". Лошото е, че една община беше излъгана и подведена в последните години от хората, които ръководят и се опитваха да развиват клуба.
Хубавата страна е, че тези, които управляваха клуба, в този момент ги няма в женския баскетбол. Не знам с какво способстваха те за развиването му. Имаха много положителни чужденки, които след това, съгласно тях, отидоха да играят в НБА. Те костват пари. За 6-7 години не съумях да видя и да чуя тим от школата на "Хасково " да играе някъде. Ако тогава бяха основали тим с девойки на 12-13-14 години, те в този момент щяха да бъдат на 20 години и да имат опция да играят в "Хасково " или в други тимове.
Напълно неправилен план, в случай че това въобще може да се назова по този начин – да станеш първенец за 5-6 години и по-късно нищо. Не виждам български баскетболистки да са развити, тъй че съгласно мен това не беше верният модел. Най-лошото обаче е, че един тим изчезва. Залата в Хасково се пълнеше в последната година. Доколкото знам, там няма различен групов спорт и това е неприятно за града. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР