Старши треньорът на Монтана Даниел Пеев коментира пред BGvolleyball.com трансфера

...
Старши треньорът на Монтана Даниел Пеев коментира пред BGvolleyball.com трансфера
Коментари Харесай

Даниел Пеев: Новият формат за Купата е по-труден

Старши треньорът на Монтана Даниел Пеев разяснява пред BGvolleyball.com прехвърлянето на френския център Себастиен Роата . Наставникът изясни по какъв начин и за какво се е стигнало до привличането му. Пеев изрази и своето мнение по отношение на новия правилник в шампионата за Купата на България. Във финалния шампионат, за разлика от предходната година, няма да има групова фаза. Пълен чоп ще дефинира четвъртфиналните двойки, следват полуфинали и край.

- Г-н Пеев, неочакван трансфер направихме в Монтана дни преди финалния шампионат за Купата. Защо?

- Не бих споделил, че е неочакван. Ние бяхме споделили, че в случай че имаме опция да притеглим играч, който ще ни е от изгода, ще се възползваме от тази алтернатива. Това наше деяние е подбудено от обстоятелството, че нашите центрове имат здравословни проблеми и във всеки миг, изключително в края на есенния полусезон и евротурнирите, бяхме в доста затруднена обстановка. И Боби Наков, и Иван Латунов имат болежки, които са хронични и има опция да се обадят когато и да е. Сега, след започване на Купата, графикът е много претрупан. В продължение на един месец имаме мачове през два дни и не бихме желали да рискуваме цялостното си показване с една травма, която да окаже въздействие. Започнахме да се оглеждаме и да търсим център. Отвори се добра опция със Себастиан. Първото, което оказа позитивно въздействие, е, че е млад играч, който е на 21 година и предвид на относително младия ни тим би се вписал добре в колектива. Отделно от това той се е изявявал и в младежките национални тимове на Франция. Преценихме, че е е добра алтернатива да ни помогне за втория полусезон.

- Кой ви го предложи?

- Има много мениджърски организации, към които се обърнахме и те ни го предложиха. Имаше интервал, в който се запознахме с неговите качества. Мисля, че ще ни бъде потребен.

- В каква форма е Себастиен Роата?

- До последно е играл мачове, би трябвало да бъде в положително игрово положение и кондиция. Въпросът е какъв брой бързо ще успее да се впише в нашия колектив, в нашата игрова система, в метода на игра. При всички положения може би ще бъде употребен още за Купата.

- Имате ли в тима здравословни проблеми преди шампионата за Купата?

- Сериозни не. Но има състезатели, които взеха присъединяване във всички мачове. Нормално е да имат някакви болежки, само че не би трябвало да ни тормозят.

- Как оценявате новия формат за осъществяване на финалния шампионат за Купа България?

- По-труден. Това е първото усещане, тъй като нямаш право на неточност. Който загуби, си отива. От тази позиция регламентът е по-тежък. През предходната година с груповата фаза имаше опция да сбъркаш един път. Но в последна сметка, с цел да стигнеш край и да спечелиш Купата, би трябвало да побеждаваш. Може би леко противен е моментът със свободния чоп, само че в случай че искаш трофея, би трябвало да печелиш мачовете.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР