Старши треньорът на "Монтана" бе доволен от победата на своя

...
Старши треньорът на "Монтана" бе доволен от победата на своя
Коментари Харесай

Стефан Михайлов: Победата беше задължителна

Старши треньорът на "Монтана " бе удовлетворен от успеха на своя отбор в Адриатическата лига против "Трешневка 2009 ". Той показа, че този мач е бил наложителен по пътя към класиране за Финалната четворка в шампионата.
„ Ние сме по-опитният тим, по-обиграният, по-добрият. Беше обикновено да победим. Но това е тим, който играе 40 минути и не се предава. До този миг са победили "Будучност " /Подгорица/, който е може би най-скъпият тим в Адриатическата лига. Победиха "Партизан " и съвсем бяха победили "Цървена звезда ", изгубиха в последните 3 минути. Това са девойки на 18-19 години. Виждате каква е разликата сред нашите 19-годишни и техните. Има и една 16-годишна. Така се развиват там, по този начин работят, не пропущат олимпийски и европейски шампионати. Затова за нас беше значим този мач. За да бъдем на Финална четворка, по мои груби сметки, на нас ни трябват четири победи. По-лесно от четири домашен победи няма, тъй че този мач беше наложителен.”, съобщи Михайлов след срещата.
Той показа и упованията си за идния мач с "Берое " /Стара Загора/ от женското състезание, който ще се организира в събота в Монтана. „ Може би ще бъдем без Виктория в събота. Болна е. Надежда Симеонова също. Днес нямаха опция да дойдат в залата. Виктория пристигна да гледа единствено едно полувреме. Петя също не е добре, само че стисна зъби и игра. И Димана имаше проблеми, тъй че ни беше тежка обстановката. "Берое " е съперникът ни в България. Гоним победа в събота. Това е единственият тим, който може да ни даде отпор в България. Важен е мачът ни с тях за състезание в събота и по-късно отиваме в Стара Загора”, съобщи наставникът.
Стефан Михайлов още веднъж разяснява отказването на "Хасково 2012 " от шампионата по средата на сезона. Според него аргументите за това решение са били финансови.
„ Вие не познавате тези хора, които бяха в "Хасково ". Навремето госпожата имаше фризьорски салон, затвори го. Имаше магазин за чаршафи, затвори го. "Академик " /София/... Общо взето с какво стартира да се занимава, го затваря. Пълна нелепост е. Ясно е, че е поради финансови проблеми. Лошото е, че там няколко баскетболистки увиснаха и няма къде да играят в България. Правилниците не позволяват. Ако те имат предпочитание, откакто са били в залата в Хасково, да играят, би трябвало клубовете да седнем и да разясняваме дали може да играят някъде до края на годината, да им се избави сезонът. Те оставиха брутално 4-5 български баскетболистки без опция да играят на никое място. Като цяло там за 6-7 години нямаха нито един тим за подрастващи. Най-елементарното – да не бяха взимали толкоз американки. С парите за едната американка да бяха взели двама треньори, да купят 10 топки, да ангажират 30-40 девойки на 12-13 години. Сега щяха да имат тим девойки от "Хасково ", който да може да играе както "Шампион ", "Славия ". Не знам защо беше изработен този тим, да станат първенец, да се бият в гърдите няколко дни.
Аз съм добре осведомен с баскетболистките в България. Обикновено, когато са играли в "Хасково ", по-късно нямат предпочитание да влязат в баскетболна зала, с цел да не преживеят същото, което са претърпели там. Нека те да заявят предпочитание, че желаят да играят и по-късно ще решаваме дали е допустимо. Моето предпочитание е да играят. Защото сега действително те не могат да упражняват специалността си, няма да имат опция да играят от януари до септември.”,завърши Михайлов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР