Старши треньорът на Милан Дженаро Гатузо изключи вероятността неговият отбор

...
Старши треньорът на Милан Дженаро Гатузо изключи вероятността неговият отбор
Коментари Харесай

Гатузо: По-вероятно е "Лудогорец" да подцени "Милан"

Старши треньорът на " Милан " Дженаро Гатузо изключи вероятността неговият тим да подцени " Лудогорец ". Бившият бранител даде конференция на българска земя преди гостуването на седемкратния европейски първенец в Разград в четвъртък. Двата тима се срещат в първи дуел от 1/16-финалите на Лига Европа.

По-рано през днешния ден старши треньорът на " Лудогорец " Димитър Димитров съобщи, че с малко шанс българският първенец може да премине в идната фаза. На своята конференция той изрази вяра, че " Милан " ще подцени отбора от Разград.

" В последните шест години те имат по-голям опит. Притежават отлични футболисти с доста добра техника като Лукоки, Мисиджан и Марселиньо. Чух треньорът на " Лудогорец " да споделя, че се надява ние да ги подценим, само че няма съображение това да се случи и ще играем с всички сили ", съобщи Гатузо.

Той неколкократно посочи обстоятелството, че " Лудогорец " има по-голям опит в евротурнирите в последните години. " Те са по-опитният от двата. Не ние можем да ги подценяваме, а по-скоро може да се случи противоположното - те да ни подценят поради по-големия опит, който имат. "

 Гатузо: По-вероятно е
© LAP.bg

" Подхождаме с доста огромно почитание към " Лудогорец ". През последните шест години той господства в българския футбол и играе доста добре. Докато разучавах тима, видях, че умее да се трансформира - играе по един метод в българското състезание и по напълно различен в европейските мачове, и това му носи много триумфи ", сподели още италианецът.

Той показа, че чака доста сложен мач. " Виждаме с какви тимове е играл " Лудогорец " в последните години. И на " Реал ", и на " Лацио ", и на " Ливърпул " им беше доста мъчно в гостуванията на " Лудогорец ". Това демонстрира какъв брой мощен тима е. Имат отлични футболист, играят доста бързо и създаваt проблеми на всеки, който гостува тук ", продължи Гатузо.

Италианецът изрази убеденост, че " Милан " може да завоюва мача. По думите му тимът се намира в доста добра форма и не се вижда отмалялост във футболистите. " Убеден съм, че ще се показват добре ", сподели Гатузо.

 Гатузо: По-вероятно е
© LAP.bg

" Работихме доста през последните два месеца. Подобрихме играта си извънредно доста. В класирането не сме на нужното равнище, само че този тим знае какво желае да реализира и по какъв начин да го направи. Резултатите са плод на доста усилена работа. "

Гатузо съобщи още, че тимът не мисли за това, че трофеят в Лига Европа обезпечава място в Шампионската лига. " Абсурдно е да се вършат сметки в Европа. Там играят единствено мощни тимове и всеки желае да завоюва. Целта ни е да преминем в идващия кръг. Гледаме мач за мач и кръг за кръг. " Милан " е клуб с огромна история. Фланелката на " Милан " тежи доста и ни задължава да пазиме престижа, който нашият клуб има ", приключи 40-годишният италианец.

 Гатузо: По-вероятно е
© LAP.bg
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР