Старши треньорът на Марица (Пловдив) и селекционер на женския национален

...
Старши треньорът на Марица (Пловдив) и селекционер на женския национален
Коментари Харесай

Иван Петков: Участието в групите на Шампионската лига е голямо признание за нас

Старши треньорът на Марица (Пловдив) и селекционер на женския народен тим по волейбол Иван Петков даде своето мнение пред volleymaritza.bg за идния сезон за клуба и националния тим.

Петков участва през вчерашния ден на първата подготовка на тима за новия сезон, а следобяд отпътува за София, където продължава подготовката на националките за идното Световно състезание по волейбол за дами в Япония, което стартира в края на септември.

– Господин Петков, Марица стартира подготовка за новия сезон. Какви са упованията?

– При нас упованията са едни и същи постоянно. Последните години задачата е постоянно да гоним купа и купа. Тази година имаме привилегията да участваме непосредствено в групите на Шампионска лига. Това за нас е едно самопризнание, едно ходило по-нагоре от това, което направихме предходната година.

– С какъв състав стартирате през днешния ден и по какъв начин върви селекцията?

– Доста по-ограничени сме като запас. Някои от състезателките са ангажирани с националните тимове, някои ни напуснаха. Селекцията е отворен развой на този стадий. Имаме няколко набелязани волейболистки, когато се разберем със състезателките ще ги обявим публично.

– Как ще протече подготовката на тима?

– Като всяка година подготовката ще протече главно в Пловдив, удовлетворени сме от базата. Ще участваме на няколко интернационалните шампионата. Има залегнали дати в нашата стратегия. Трябва да решим тъкмо къде да отидем да играем.

– Отново предизвикването Шампионска лига, този път непосредствено в групите!

– Това е едно самопризнание за нашия тим, за работата, която вършим, самопризнание, което има своята тежест и своята отговорност към тима, към нашите последователи. Отборът би трябвало да бъде съответен към равнището, което се стремим. Предизвикателство, което ни зарежда с по-голям оптимизъм и предпочитание за работа.

– Трудно ли се съчетава двете длъжности на народен селекционер и старши треньор на Марица?

– Да, не мога да кажа, че е елементарно. Да бъдеш народен селекционер е едно самопризнание, което аз персонално го одобрявам в действителност като ангажимент, самопризнание от работата, която сме свършили. Да дадеш в действителност нещата, към които си се усъвършенствал на този стадий, с цел да можеш да бъдеш потребен на своята татковина.

– Постигнахте страхотни триумфи с националния тим – класиране във Волейболната Лига на нациите, а по-късно спечелихте и Златната Европейска лига?

– Когато печелиш постоянно страстите са положителни. Отборът изживя страхотни моменти и в двата шампионата, моменти, които за целия колектив бяха много мощни. Участието ни във Волейболната Лига на нациите за идната година първо беше наша цел и второ беше едно доказателство за равнището, което би трябвало да имаме. Това значи, че сме на верния път.

– Как ще оцените представянето на тима, тъй като един треньор постоянно гледа малко по-различно?

– Аз персонално като треньор знам, че този тим е в самото си начало като развиване. Основата, която поставихме е добра, само че ангажираща, задължаваща за бъдещето. Вече би трябвало много да се ангажираме като държание, като жанр на игра, да усъвършенстваме това, което имаме като хрумвания за волейбол ние като треньорски състав, само че най-важното е в действителност целият колектив да се развива по един положителен метод, което докара до едно положително показване и равнище, което би трябвало да има българският народен тим за бъдеще.

– Предстои Ви и най-голямото предизвикателство с националния тим присъединяване на Световно. Възможно ли е влизане в топ 8?

– Нека да се концентрираме мач за мач, колкото и банално да звучи. Трябва да се концентрираме в нашето показване в обособените мачове. Ако успеем да настроим тима да играе по отговарящ и верен метод против съответните противници и да дойдат положителни резултати, безспорно ще има и положително класиране.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР