Старши треньорът на Лудогорец Валдас Давбраускас остана доволен след победата

...
Старши треньорът на Лудогорец Валдас Давбраускас остана доволен след победата
Коментари Харесай

Дамбраускас: Търпението беше важно, в модерния футбол се взимат и модерни решения

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Давбраускас остана удовлетворен след успеха с 1:0 в мач-реванша против Шахтьор Солигорск от първия кръг в квалификациите в Шампионска лига.

С този триумф "орлите " се класираха за идната фаза, с общ резултат от 2:0, където ще срещнат словенския Мура.

„ На моменти мачът се доближаваше от това, което видяхме в Разград. Те контратакуваха добре. В Шампионската лига няма по какъв начин да има лесни мачове и противници. Във всеки един дуел би трябвало да даваме максимума от себе си. Знаем, че всеки един конфликт се взема решение в два мач. Трябва да сме съсредоточени. Пресирахме добре, имаме положително позициониране, само че се затруднявахме в последното подаване. Нямахме толкоз доста положения за разлика от първия мач. Трябваше да бъдем търпеливи и ди изчакаме най-хубавата обстановка, по този начин и се случи. Атаката ни потегли от вратаря, Каули комбинира с Десподов, който се разписа. След този гол дуелът беше завършил “.

„ Търпението беше значимо. Имаше много тактически приоми в подготовката за този мач. В първите 45 минути Каули беше изолиран и трябваше да намерим правилните решения да го вкараме назад в игра. В модерния футбол би трябвало да се взимат и съвременни решения, с цел да се спре съперника. Няма значение от групировката и считам, че голът ни беше съвършения образец за това. Атаката потегли от нашия вратар а фланговият ни футболист се оказа в центъра на нападението и съм удовлетворен “.

„ Да, от време на време има паралел сред едната игра и другата. Трябва просто да разбираш футбола и играта “.

„ Доволен към от реакцията, когато губехме топката. В модерния футбол това е извънредно значимо, както и позиционирането по време на дуела. Да се подобряваш, това е главната задача. В един мач вкарваш повече, в различен по-малко. Важното е да се учиш и развиваш “.

„ Спрямо другите противници ще варираме обединенията. Знаем историята на Лудогорец, само че би трябвало и да се пазиме добре. Във футбола би трябвало да варираш, да го имаш салдото. Да имаш друга тактика и проект. Не считам, че бяхме отбранително надъхан тим, просто се защитавахме добре. Затваряхме добре пространствата, показахме добър баланс. Важно е да влезем в верен темп и пренаредим целите си “.

„ Имаме три дни до тогава. Имаме и дълга пейка, някои ще бъдат сменени, защото се нуждаят от отмора. Мачът с ЦСКА е доста значим, само че ние би трябвало да мислим за мачовете от Шампионска лига “.

„ Вече имаме информация за Мура, само че занапред ще се приготвяме за тях. Те са доста проведен тим, доста добре подредени в отбрана. Ще построяваме занапред проекта за мача с Мура “, съобщи Дамбраускас.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР