Старши треньорът на Лос Анджелис Лейкърс Франк Вогел ще бъде

...
Старши треньорът на Лос Анджелис Лейкърс Франк Вогел ще бъде
Коментари Харесай

ЛА Лейкърс уволнява треньора си още днес

Старши треньорът на Лос Анджелис Лейкърс Франк Вогел ще бъде освободен от поста си, заяви журналистът от „ ESPN “ Адриан Войнаровски. Официално от клуба ще оповестят новината малко по-късно през днешния ден.

Войнаровски заяви решението на управлението на "езерняците " минути след края на мача с Денвър Нъгетс, който "езерняците " завоюваха със 146:141 след продължение. Въпреки успеха, отборът от Лос Анджелис завършва сезона с негативен баланс от 33 победи и 49 провали, което му отрежда 11-о място в крайното класиране на Западната конференция.

48-годишният Вогел прекара три сезона отпред на Лос Анджелис Лейкърс, като в първия от тях - 2019/20, изведе състава до 17-ата му купа в Националната баскетболна асоциация. През идващия сезон Лейкърс бяха считани за безспорен любимец за втори следващ успех, само че след травма на Антъни Дейвис отпаднаха още в първия кръг на плейофите. Преди сегашния сезон в Лос Анджелис дебаркира и някогашният притежател на премията за "Най-полезен състезател " Ръсел Уестбрук, само че той освен не съумя да помогне на Дейвис и ЛеБрон Джеймс, а в противен случай - представянето на отбора регресира и той не съумя да се добере даже до плей-ин мачовете за попадане в плейофите.

За три сезона под управлението на Вогел Лос Анджелис Лейкърс натрупа 127 победи и 98 загуби в постоянния сезон.

Медиите в Съединени американски щати към този момент започнаха да спекулират с имена за заместници на Вогел, като измежду тях са Куин Снайдер от Юта Джаз, Док Ривърс от Филаделфия 76ърс и Ник Нърс от Торонто Раптърс.

Frank Vogel has coached his final game with the Lakers, a decision expected to be shared with him as soon as Monday, sources told.
— NBA on ESPN (@ESPNNBA)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР