Старши треньорът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш, изрази увереност,

...
Старши треньорът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш, изрази увереност,
Коментари Харесай

Томаш: Отборът е подготвен и има потенциал, първият мач винаги е важен

Старши треньорът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш, изрази убеденост, че отборът му е добре квалифициран за идното дерби с Ботев Пловдив. Наставникът приказва пред медиите преди конфликта с „ канарчетата “ от първия кръг на efbet Лига. На брифинга участва и капитанът на „ черно-белите “ Димитър Илиев.

Пловдивското дерби е в неделя, 16 юли, от 18:30 часа на „ Лаута “.

„ Винаги може да желаеме подготовката да е по-добре. Думата подготовка не ми харесва, тъй като почивката беше много къса. Мисля, че тимът е квалифициран. Считам, че в България мъчно бихме се изненадали. Разбира се, че ще има промени в Ботев, познавам Генчев и знам неговите качества. Аз обаче се съсредоточвам напълно върху моя тим. Желанието ми е тези футболисти да останат допустимо по-дълго дружно, тъй като тогава ще забележим капацитета на този тим “, стартира Томаш.

Наставникът на Локомотив призна, че ранният час на дуела и предстоящите високи температури в Пловдив го тормозят.

„ Притесняват ме високите температури. Даже на предната подготовка имахме човек, който получи кръвоизлив от носа, само че има хора, които вземат решенията, нас никой не ни пита и би трябвало да се съобразяваме с времето “, разяснява старши треньорът на „ черно-белите “ и обърна внимание на селекцията в отбора.

„ Всеки един треньор не се отхвърля от добър футболист, само че не непременно. Държа, в случай че е допустимо, тимът да бъде непокътнат, тъй като единствено с работа във времето този отбор ще покаже своя капацитет. Винаги е значим първият мач от психическа гледна точна. Това, че се падна тъкмо с Ботев, на следващия ден ще ви кажа дали е добре, или не. Мисля, че тимът е квалифициран и ще дадем максимума от себе си да зарадваме нашите почитатели “, приключи Александър Томаш.

Капитанът на „ черно-белите “ Димитър Илиев дефинира решението да няма гостуващи почитатели в утрешното дерби като „ неверно “.

„ Мисля, че новите футболисти са задоволително добре осведомени с дербито. Ако не са наясно, на следващия ден ще видят защо става въпрос. Ясно е, че няма да има почитатели на Ботев и колоритът няма да е цялостен, за жалост. Винаги е добре, когато направиш серия от положителни резултати в дербито. В последните два мача не загубихме. От няколко години Ботев няма победа на „ Лаута “, а като цяло в последните 20 години мъчно печели тук. Да се надяваме, че тази серия ще продължи. Естествено, че е плюс, че Ботев няма да има почитатели, само че след няколко месеца ние ще сме даже в по-тежка обстановка, тъй като там потенциалът е по-голям. За мен това решение е неверно, само че мен никой не ме пита. Трябва да използваме този подтик, тъй като в това дерби, който е по-спокоен, има предимство и има по-голям късмет да завоюва “, разяснява Илиев.

„ Недопустимо е, откакто цяла година си изразходвал доста сили, да почиваш една седмица. Това е непрофесионално решение и е в ущърб на футболистите. В това време е доста мъчно физически да се издържи 90 минути, само че на следващия ден не играе толкоз подготовката и формата, а най-важното са волевите качества на играчите. В отбора ни има задоволително играчи с дух и мисля, че ще го покажат “, сподели още капитанът на Локомотив.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР