Старши треньорът на Локомотив (Дряново) Иван Шипкалиев сподели очакванията си

...
Старши треньорът на Локомотив (Дряново) Иван Шипкалиев сподели очакванията си
Коментари Харесай

Треньорът на Локо : В отбора има настроение за победа

Старши треньорът на Локомотив (Дряново) Иван Шипкалиев показа упованията си преди днешния мач на " железничарите " от първия кръг на Северозпадна Трета лига против Левски. Опитният експерт съобщи, че всички в клуба са настроени за победа.

Какво е да си бил играч и след това треньор в еднакъв клуб?
Започнах в Локомотив като играч, след това през годините два пъти съм бил треньор – първо на момчетата старша възраст и след три години, дружно с Петьо Кръстев - треньор на мъжкия тим. Много по-лесно е да си играч, мислиш по какъв начин да дадеш всичко на терена, само че в случай че си треньор, отговорността е по-голяма. Но и двете позиции изискват да знаеш, че всичко което правиш е за престижа на Локо и на Дряново.

От кого се е учил в спорта Иван Шипкалиев?

-Когато бях в трети клас започнах да играя футбол в детския тим, треньори ми бяха Иван Денев, Емил Деков, Стефан Габровски, Димитър Методиев – всеки от тях ми е дал доста. После в мъжкия тим имах доста треньори - Георги Шомов,Милчо Митов, Пешо Харалампиев, Лазар Панчев, от които съм научил доста скъпи неща. Връщайки се обратно в годините, изпитвам към всички признателност.

От състава на клуба през днешния ден вие сте най-отдавна в него? Какво е да си нещо като Патриарх на клуба?

-Не съм водил статистика, само че сякаш е по този начин. Мога единствено бащински да кажа на момчетата да обичат тима, да играят добър футбол и да радват публиката!

Какво очаквате действително да се случи на старта на тима в Трета лига в неделя?

-В тима има въодушевление за битка и победа. Всеки ден упражняваме, обсъждаме, дружно с Драшков и Митев, всяка подготовка, момчетата извършват всичко на 100 %. Те са млади - желаят да се развиват и това е доста значимо. Колкото до тима на Левски, с който ще се срещнем в неделя – това е един добре уравновесен тим, приказвам за шампионата през миналата година, приключиха мисля на трето или четвърто място, с можещи футболисти, 6 -7 от тях от Спартак (Плевен), само че нашата конфигурация е за победа и имам вяра, че ще я реализираме. Но би трябвало да кажа, че момчетата в мъжкия ни тим имат и огромен шанс – това да е играеш с трима някогашни първенци на България – Станислав Генчев (Тачо), Тодор Колев и Мирослав Иванов (Деко), е неповторимо. Даже Тачо участва и на някои от тренировките тези дни. Имаме думата му, че когато е свободен от уговорките си в Етър, че играе в домакинските мачове на тима. Същото се отнася и и за другите две футболни звезди. Освен това в тима е и дряновецът Свилен Василев – доста умел играч. Хубаво е, че на всички линии на терена има по един мощен футболист – в отбраната е Свилен, в средата са Тачо и Миро, и начело с един изявен голмайстор като Тошко Колев – мисля, нещата ще се получат. Важното в този момент е момчетата да не прегорят още от първия мач. В неделя излизаме за победа, нека да я реализираме.

А по какъв начин стои въпросът с ресурсното застраховане на тима, с базата?

-Публична загадка е, че ние сме с минимален бюджет от четирите В групи в България. С финансите казусът не е лек, само че имаме и другари, компании, които ни поддържат, за което им благодарим. Присъствието на Тодор Георгиев в клуба е доста скъпо и с помощта на него постихнахме доста неща във всяко отношение. Колкото до базата, тя е съвършена. Тези дни ни поддържа и Общината, въпреки че трябваше да го напряко по-рано, само че би трябвало да благодарим и на нея. Вярвам, че в случай че имаме повече победи, ще имаме и по-голяма поддръжка.

Какво си пожелавате за неделя?

-Първо, си поисквам да няма травми за момчетата, да се приберат от мача живи и здрави. Второ, желая да създадем хората щастливи с добра игра и да ги притеглим на стадиона, да имаме поддръжката на почитателите и на цялата общност. Имаше години, когато Локо обединяваше всички дряновци, желая това отново да се случи!

Снимка: Радослав Кунчевска, текст: Румяна Станчева
Северозападна Трета лига 1 кръг, неделя 12 август  Локомотив (Дряново) 18:00  Левски 2007 (Левски)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР