Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов застана пред представители на

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов застана пред представители на
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Доволни сме изцяло от лагера, приоритетът е да изградим отбора

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов застана пред представители на медиите минути след завръщането на " сините " у нас след близо едномесечен престой в Дубай.

Българският експерт показа, че е доста удовлетворен от подготвителния лагер в Близкия изток, а единственият минус за него е била класата на съперниците в контролите.

" Общо взето сме удовлетворени напълно от лагера – от изискванията и метода, по който бяхме посрещнати. Футболистите са стараха доста. Това, което имахме като хрумвания почти мисля, че сме го свършили. Сега най-важното е да се настроим на българска вълна и по най-хубавия метод да стартираме в шампионата. Защото на работата, която свършихме, можем да сложим каквато желаеме оценка, само че това би трябвало да се покаже на терена по най-хубавия метод. Контузията на Жереми Петрис ни остави с един човек по-малко другояче при другите, където имахме някакви пропуски, на тренировките успяхме да наваксаме. Нямаме причина, по която да сме недоволни. Мисля, че напредваме в някои съставни елементи – най-много при контрола на топката и увереността в завършващата фаза. Все още ни би трябвало още малко може би убеденост и по-голямо самочувствие пред гола, а и би трябвало да бъдем малко по-безупречни във фаза отбрана, тъй като имаше мачове, в които прекомерно елементарно допуснахме голове. Имаме още много къде да работим и да надграждаме, само че отново споделя, че е значим методът, по който ще стартираме. Особено първоначално ще бъде значимо желанието, характерът и упоритостта на футболистите ", разяснява Стоилов.

" Ако зависи от мен, няма значение кой е треньор, няма да променяме тази дестинация за бъдещи лагери. Цените общо взето, които се дават във футбола, дори в Анталия, са почти едни и същи, а изискванията за работа са два пъти по-добри. Да, Левски тънеше в разкош за работа – имахме чудесно време, отлични терени и храна. Хотели има и в Турция, само че като условия считам, че това е място, където всеки тим ще се усеща добре. Въобще не сме гледали подготовката на българските тимове. Имаме си задоволително наши неща като проблеми чисто игрови. Има време до първите мачове и ще се опитаме да следим нашите последващи съперници. По-важно е по какъв начин ще се представим ние. Левски е водещ тим и би трябвало да оправим нашите грижи и проблеми. Ако Левски е задоволително мощен, няма да зависи нищо от съперниците ", добави той.

Наставникът на " сините " показа още, че актуалният приоритет пред отбора е да се построи тим, а самият той се надява, че от лятото нататък Левски ще може да надгражда.

" Сменят се малко по малко целите. Сега целта е да се построи тим. След като това бе взето като решение, значи имаме вяра, че идват по-добри времена. Отчетохме, че от предишния януари до момента този тим работи дружно и виждате каква фрапантна разлика има в интереса към нашите играчи. Това демонстрира, че работата на всички хора в клуба е добра. Не инцидентно има подобен голям интерес, от доста години несъмнено няма интерес на такива цени за наши играчи. Това не са предложения на книга, а по публични документи. Но в последна сметка щом се надяваме, че от лятото към този момент ще можем да надграждаме, Левски би трябвало да резервира най-хубавите си играчи. Видях огромно усърдие във футболистите и предпочитание да работят и да играят добре. Виждам добър отзив в груповите дейности, в отношението на футболистите, само че считам, че част от тимовете на контролите е могат да бъдат отзив за това да забележим до каква степен Левски е стигнал. Начинът, по който се играе на такива терени е радикално друг от това по какъв начин се играе на тези тук месец и половина ", съобщи Станимир Стоилов.



Треньорът на Левски разяснява и тематиката с бюджета на " сините ", макар че акцентира, че най-важното от всичко е по какъв начин ще се показват футболистите на терена.

" Ние си имаме бюджет, който прецизно съблюдаване. Даже след излизането на Георги Миланов имаме малко отворена алтернатива, само че на този стадий други фантазии нямаме, а всички да са здрави и да продължим да работим. Ако от тук нататък Левски има опция да надгражда с по-добър бюджет, би трябвало да прибавя повече класа. Това е оптималното, което можем да създадем на този стадий, с този бюджет. Ако имаме по-добър бюджет, би трябвало да търсим играчи, които в действителност да вършат разликата в българското състезание. Както виждате нашите съперници, най-силните тимове в българското състезание си разрешават всевъзможни прехвърляния, а ние към момента би трябвало да мислим за спасението на клуба. Ние се доведохме през годините до тук и в този момент би трябвало да изтърпим всичката тъга, с цел да тръгнем напред. Трансфери мощно казано, че сме създали. Българските играчи, които привлякохме са съгласно нашите благоприятни условия. Мисля, че взехме най-хубавите варианти, само че в последна сметка всичко е въпрос на терена по какъв начин ще се показват. Може би на някой ще му би трябвало време да влезе в нашия жанр, само че всички се стараят доста. По-важен ще бъде характерът в първите месец и половина ", изясни Стоилов.

Попитан дали има успокоение за близкото бъдеще на Левски, експертът съобщи: " Не мога да кажа нищо за лиценза, тъй като не съм осведомен тъкмо с документите. Факт е, че на този стадий какво виждате съумяваме да плащаме заплати на играчите и на чиновници в клуба постоянно "

Накрая Станимир Стоилов засегна и тематиката с изявлението на Георги Иванов - Гонзо по тази причина какви футболисти би трябвало да играят за националния тим на България, както и последвалото разграничение на Левски от думите на " синята " легенда.

" Моята позиция не се разграничава радикално от позицията на клуба. Георги Иванов е легенда и подобен ще си остане. Никой не може да го смъкна от достиженията и пиедестала, на който е подложен. Друг е въпросът, че в нашия клуб също има играчи от по този начин наречените " с различен цвят на кожата ". Не знам и тъкмо изявлението, само че клубът сподели позицията си - всички дружно, там няма обособени позиции. ", приключи Станимир Стоилов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР