Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, сподели след загубата

...
Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, сподели след загубата
Коментари Харесай

Мъри Стоилов: Видях един горд Левски, който се би за името си

Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, показа след загубата с дузпи от Лудогорец във финала за Суперкупата на България, че е горделив от своя отбор, само че прикани, че има още доста работа за извършване.

„ Този мач сподели едно извънредно високо футболно равнище и от двата тима. Игра се футбол, имаше здрава борба, имаше голове, въодушевление, страст. Имаше и по този начин, предвид на заряда, нужния феърплей на и отвън терена. За нас също бе добре да забележим какво ни е равнището, къде би трябвало да работим, къде би трябвало да надграждаме, кои играчи какво равнище имат за избрани мачове. Смятам, че предвид на нашия тим и това, което сме свършили, наподобява извънредно добре на терена, изключително през първата част бяхме хегемон на терена. През втората част имахме кошмарни пет минути, в които допуснахме доста обикновени неточности. Лудогорец се възползва, ние успяхме да върнем обстановката. За страдание дузпите се оказват поличба за нашия тим, само че пък в това ще израства този нежен тим, който се научи към този момент да води борба с най-хубавите. Ще израснат и младите играчи, нямам терзание, че са изпуснали дузпи или са пазили на вратата. Това ще ги направи по-силни. Но видях един горделив Левски, който се би за името. Искам да благодаря на последователите, които демонстрираха, че до момента в който те са на стадиона и до момента в който поддържат по този метод Левски, тимът не може да играе едва. Да, Левски може да загуби някои мач или резултат, само че Левски е бъде постоянно жив точно поради тях и поддръжката, която имаме. Също тимът се остаряла много, с цел да отговори на упованията на хората. Дузпите за втори мач в границите на месец ни изиграват неприятна смешка “.

„ Играхме извънредно динамично и нападателно през първото полувреме и в тези прословути пет минути загубихме и кондиционното си положение, а и оттова концентрацията и Лудогорец се възползва по най-хубавия метод. Имахме заключителен взлом, който ни донесе триумф. Общо взето, двата тима отбелязахме по един хубав гол и по едни след разбърквания, мелета или инцидентни неточности. Левски, като игра, няма от какво да се срами. Единствено ми е тъжно, че не спечелихме Купата поради последователите и поради това, че дълго време в клуба са липсвали трофеите. Можехме да прибавим една Шоукупа, както се споделя. Но по методът, по който се показва тимът, аз съм удовлетворен, не мога да желая повече на този стадий от тези футболисти. Да, ще работим доста, тъй като имат къде да се развиват. С бюджета, който имаме, ще продължим. Доста надградихме, само че би трябвало да продължим да го вършим. Играчите също имат отговорности да усъвършенстват самостоятелните си характерности. Трябва да запазим тима, да продължим да го развиваме и под никаква форма няма да нарушаваме бюджета, тъй като това е извънредно значимо за Левски. С този бюджет ще би трябвало да се оправим в тъкмо такива борби с Лудогорец. Но видях, че можем да се оправим и Левски е настина горделив на терена “.

„ Чак толкоз, сякаш не чаках, че ще надградим за една година, само че чаках да се съживим, откакто стартирахме от под дъното преди една година. Във всевъзможен тип естество – като игра, селекция, тим, финанси. Успяхме да надигнем главата, да създадем един тим, който прави проблеми на всички водещи тимове. Трябва а да продължим да работим, тъй като не можем да си позволим от друго естество да надграждаме с изключение на с работа. Другото естество не може да се случи. Трябва доста работа и всеки миши стъпки да крачи напред, а оттова и тимът. Имахме проблеми в последния месец, имахме контузени, някои прекараха. Сега се надявам да влизат към този момент във форма. Някои от болните поиграха, видях, че навлизат в добра спортна форма. Мисля, че може да се подобрим още и да печелим такива борби “, съобщи Стоилов.

Какво още сподели Станимир Стоилов може да видите и чуете в прикаченото видео.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР