Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов предложи Димитър Димитров-Херо за

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов предложи Димитър Димитров-Херо за
Коментари Харесай

Мъри скочи на Лечков и предложи Херо за националния ВИДЕО

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов предложи Димитър Димитров-Херо за народен селекционер на България, като изрази подготвеност даже да му стане асистент.

Той разяснява и обстановката в националния тим, загубата от Грузия, оставката на Ясен Петров и положението на футболистите.



" С националните имаме диалози единствено дали са здрави. Някак си на фона на всеобщата ни тъга на българския футбол не отива да хвърляме виновността на нашите играчи. Проблемите на българския футбол съм ги споделил и тук са същите. Изключвам, че нямаме игрища и бази. Най-големият проблем сме ние треньорите и футболистите. Тези непрекъснати назначения и уволнения. Проблемът не е оставката на някой треньор, казусът е назначението. Въпросът е за какво е назначен и под каква форма. Трябва да се мисли кой ще е идващия. Аз не си припомням националния тим да е изиграл мач, за за сме удовлетворени. Имаме не неприятни играчи. Не би трябвало да бягаме от нашата отговорност. Националният тим не може да тъне дълго време в илюзия и да приказваме с подмладяване. Като подмладяваме тима... какъв брой млади бяха против Грузия. Имаше двама, другите над 24 години. За нас не е значимо дали е млад или остарял. Важното е националния тим да реализира резултати. Резултати може да реализираме в Лига на нациите ", сподели Стоилов.

" Трябва да се откри най-хубавото решение за българския футбол. Вината не е единствено в играчите. Ръководството на БФС също би трябвало да намерения за развиването на футбола. Слушах Лечков и Костадинов, знаели рецептата, но от 15 години не са я намерили. В Сливен няма футбол от много време. Да внимава Лечков с мнението си за играчите, главно тези на Левски ", съобщи още той.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов още веднъж обърна внимание на тематиката с програмата на шампионата и обстановката, в която се намират всички клубове – хем къса отмора, хем незадоволително време за постоянна подготовка.

" И аз съм комплициран какво би трябвало да вършим – дали подготовка, дали непосредствено да продължаваме да упражняваме в турнирен цикъл. Ще опитаме комбинация сред миниподготовка и продължение на сезона. Ако бяха приели моето оферти Нямаше да харчим непотребни пари за лагери и да нарушаваме формата, в която бяхме всички тимове. Сега има спомагателен разход, който е непотребен на супербогатите български клубове. Имахме подготовка за стадионите в Самоков, лагери, хотели, парите са огромни. Българските клубове не сме чак толкоз богати. Никой не желае да трансформира нещата към по-добро. Всеки има извинения, някои ги слушах, само че ме напуши смях. Не ми се занимава с българския футбол, виждам в Левски нещата да вървят. Извиненията, които чух от някои клубове, освен ме напушва смях, а ме е позор, че работя тук ", сподели Стоилов.

" Рисковите за травми идват когато идват подготовка, три месеца състезание и отново подготовка. Тогава организмът се натоварва. Ако бяхме траяли в този момент нямаше да има проблеми. Контузии постоянно може да се случат. Така играят целия свят. Те почват от август до май. Ние искахме да играем до декември и да почиваме. Когато отидем в чужбина виждаме различен метод на работа. Сега си изяснявам за какво всички, които отидохме в чужбина или отиват в този момент в чужбина получихме контузии ", сподели още треньорът на " сините ".

" Наистина търсим още едно ново попълнение, с цел да може да имаме конкуренция. Имаме го нашия си бюджет, който е избран за тима, имаме малко непотребни пари. Този трансферен интервал ще спестим средства. Имаме хрумвания какво ще се случи и се надявам до седмица да подсилим тима с едно попълнение. Допълнителни разноски, върху това, което имаме като фонд работна заплата няма да вършим. Дори ще може да си позволим още един състезател, в случай че успеем да намерим под някаква форма Здравко Димитров и Димитър Костадинов да ни освобобят от финансовите отговорности ", добави още Стоилов.

Мъри Стоилов съобщи, че Хосе Кордоба е с минимална контузия и ще почива още към седмица. " Радко срещано е той и двамата бразлици взеха решение да не пътуват, а да се възвръщат ", съобщи треньорът.

" Решението да търсим втори тим е подбудено от това, че U19 е безсмислена група, където се играе нещо приблизително сред младежки и полуаматьорски футбол. Нямаме играчи да играят във Втора лига и по тази причина взехме решение трета лига. Разходите за тим във Втора лига са по-големи от Трета лига. Когато човек няма пари всичко му се вижда комплицирано. Когато почистим всички отговорности може да мислим и по-сериозно за втори тим ", добави той.

Стоилов разяснява и информация на сътрудниците от уеб страницата dsport за инспекция от прокуратурата на мач, в който е взел участие и отбора на Левски. " Ако има потребност сме подготвени да дадем пояснения. Левски не взе участие в уговорени мачове. Другият тим си носи отговорността. Аз съм " За " да дадем пояснения ", сподели Мъри.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР