Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди двубоя с

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди двубоя с
Коментари Харесай

Мъри: Левски трябва да получи помощ от държавата за козирката! Aко беше завалял дъжд...

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов приказва преди дуела с ФК ЦСКА 1948.

" Мисля, че тимът организира естествена седмица. Готвим се за мача. Общо взето чакам персонално да стане сериозен конфликт. Те са тим, който обича да играе футбол. Взеха положителни български играчи и са клуб, който не можахме да победим първия полусезон и в този момент би трябвало да опитаме да изиграем мача по най-хубавия метод и да спечелим. Нормално е страничните вести да се отразяват, а това е несериозно към футбола на фона на поддръжката, която Левски получава. Говорим, че футболът е за хората и изработен да носи наслада и всички зовем последователите да купуват билети, а ние ги ограничаваме на най-неудобното място. Теренът бил идентичен и за двата тима, само че аз ще кажа, че теренът е еднообразно неприятен да се играе футбол и от двата тима. Не чакаме чудеса, само че се надяваме предвид на предходното равнище на стадиона в Бистрица теренът да е в положително положение. Не мога да приема, когато Левски бъде изпращан да играе на игрища, които не могат да одобряват и 20% от почитателите ни. Това е пренебрежение към футбола, без значение кой клуб е. След като има почитатели, би трябвало да могат да посетят мача. Явно не се хареса, че на " Герена " имаше към този момент 15 хиляди индивида ", стартира Мъри.
 Левски: 15 хиляди на стадиона очевидно плашат някого!
Левски: 15 хиляди на стадиона очевидно плашат някого!

" Нека още веднъж демонстрираме силата на левскарския дух "

" Нямам желание да приканвам почитателите ни, защото няма да се подават на провокации. И аз ще съм предизвикан, в случай че билетът е 40 лв. и ще пътуват 1 час в посока. Феновете ни са умни и интелигенти и знаят какви мачове предстоят. Това е извънредно мощна провокация по отношение на нашия клуб. Нашият клуб се свърза с клуба на 48 на най-високо равнище. Тяхното решение е такова. Ако тези три точки са толкоз значими, можем да ги записваме. Левски няма искания за трите точки, откакто не можем да се борим за шампионска купа ".

" Иска ми се почитателите да закупят виртуални билети, а ние ще сме удовлетворени, в случай че се купят такива, само че не желая да приканвам ефнвовете да не вървят на стадиона. Нормално е да се измества спортната част. Най-важното за мен е, че се появи отношението към нашия клуб. Доста неща в българския футбол ме натъжават, а след това ще слушаме извинения и оправдания и всевъзможен тип футболни нелепости. Важно е да покажеш какъв клуб си, какъв човек си ", продължи Стоилов.

" Въпросът със стадионите е забавен, само че аз обичам да приказваме на тази тематика. Предната седмица, когато имаше съвършени условия за игра, нашият клуб цяла седмица направи по този начин, че да работи даже отоплението на стадиона, с цел да може хората да участват. За мача с Локомотив си говорихме единствено за футбол. Интересна тематика е с нашия стадион, че не виждам аргументи и варианти да се отсрочва тази помощ от страната за една козирка на бранш. Левски може да си разреши 15 хиляди индивида на стадиона, а тези почитатели заслужават най-хубавите условия. След като се е помогнало на Локомотив, Ботев, Лудогорец ид руги клубове, най-нормалното нещо е да се помогне на Левски за козирката. Една козирка коства на половина на това, което е обещано на тимовете. Нека страната построи игрища, с цел да може да развиваме спорт №1 в света ".

" Синята " еуфория би трябвало да продължи

Футболистите на Левски би трябвало да свикнат с многочислената, освирепяла, жадна за триумфи аудитория

" Преди 3 месеца имахме среща с министър и се надявам да не се снимаме и да си приказваме. 3 месеца не виждам никакво развиване. Дано не е следващата пиар акция, с цел да кажем, че нещо вършим. Държавата е длъжна да поддържа клубовете, освен Левски. Трябва да си построим козирката, с цел да не падне секторът в най-скоро време. Не съм от най-приятните събеседници, когато става въпрос за Левски ", сподели още Стоилов.

" Те заслужават почитание след влизането си в елита - нов тим след завръщане в елита и демонстрираха положителни игри. Имат постоянен тим, станаха и по-силни с привличането на опитните играчи. Стартираха прелестно сезона, а на нас ни следва тежък мач. Дано не се подведем от новините и да заслужим успеха с добра игра. Колкото и да са мощни и положителни, аз знам, че в случай че ние играем на най-много от опциите си, ще победим. Нормално е тимът да е малко пренавит. Нормално е да имаме сложни моменти с оглед негативизма, който събрахме последните години. Опитваме да излезем да играем добре. Имаме краткотрайни заченки последните месеци, само че сме длъжни да се развиваме игрово. Имаме много мачове - 3 мача другата седмица. Аз се веселя, когато е по този начин. Може постоянно да създадем някакви ротации в срещите, само че ще търсим позитивен резултат. Тези мачове ще вдигнат игровата форма на футболистите ми. Правихме подготовка, имаме основата, а в този момент би трябвало да се развиваме като динамичност и игрови жанр. Не знам дали помните, че след 10-и април ще приказваме за същинския футбол. Михайлович мисля, че е добре и няма да има проблем да играе. Мина процедури и след това тренира самостоятелно ", добави за мача хасковският треньор.

" Помага се на 3-4 клуба и се стартира да се строят игрища, какво толкоз. Ако искаш да окажеш помощ на някого, можеш. Нормално ли е подобен тим да е хвърлен на улицата като сирак? Нашият максимален проблем е да си построим козриката - невероятно е от финансов аспект с оглед отговорностите, които чистим. Държавата не е глуха. ЦСКА, Берое, Черно море би трябвало да получат същата помощ. В България 10 стадиона ще костват колкото 1 на запад. Не се събрахме с министъра да се снимаме. Имахме диалози с Национална агенция за приходите, а той пое ангажимент да помогне за намирането на най-точното решение. Достатъчно добре работи в този момент клуба и всичко върви в посока изчистване на отговорностите. Държавата взема решение хиляди безсмислени проблеми. Дайте да помислим за футбола, освен за Левски, с цел да може тук да се играе първокласен футбол. Парите са алегорични за разноските, които се дават за други неща ".

" Няма да търсим непотребни акции да вършим. Казали сме за козирката и Национална агенция за приходите. При второто той пое ангажимент да помогне в диалозите. Левски би трябвало да получи помощ от страната за козирката. Никой от нас няма да я вземе у дома. Аз съм припрян и желая да се случват бързо нещата. При състояние, че оня ден имаше 15 хиляди фена от обич. Ако беше завалял дъжд, всички щеше да са мокри ", приключи Станимир Стоилов.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР