Старши треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов призна, че клубът

...
Старши треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов призна, че клубът
Коментари Харесай

Тити Папазов: Трябва да съм голям глупак, за да кажа, че нямаме вина, но...

Старши треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов призна, че клубът носи виновност за ексцесиите по време на втория мач от финалната серия против Балкан Ботевград в зала Универсиада.

Мачът в София бе преустановен, откакто се стигна до съществено напрежение сред почитателите на „ сините “ и треньорската пейка на гостите.

Останалите 3,01 минути от срещата ще се доиграят на 24 май от 18 часа, само че без аудитория.

Папазов показа, че ще предложи от новия сезон да се забранят гостуващите агитки по време на баскетболните мачове у нас.

Специалистът въпреки всичко акцентира, че макар ексцесиите, клубът му не е нарушил нито едно предписание.

„ Според вас, в случай че сме нарушили разпоредбите, дали мачът ще стартира? Защо не питате почитателите за какво са решили да седнат там? Отидох дружно с дежурния пратеник на мача и ги помолих да се мръднат, само че те отхвърлиха изрично. На полувремето аз бях за това те да мръднат, с цел да няма ексцесии. Може да питате делегатът Боби Пелтеков. Аз не се укривам какво съм споделил. Само че, постоянно нашите почитатели са доста неприятни, а другите са доста положителни. Защо не разясняваме другите? Има ли инструкции при такива обстановки в границите на един час да бъде напусната залата? Кой не напусна залата? Кой не извърши инструкциите на основния арбитър “, запита Папазов.

„ Изключително неприятна обстановка, за която несъмнено ще бъдем осъдени. На базата на някое неприятно събитие, за което са отговорни почитателите на Левски, съдията пристигна и ни сподели на двамата треньори, че залата би трябвало да бъде изпразнена в границите на един час и би трябвало да останат единствено служебни лица “, продължи той.

„ Като член на Управителния съвет изрично ще предложа въз основата на това неприятно събитие да няма гостуващи почитатели на баскетболни мачове в България. Това се е случило в по-напреднали страни като Гърция и Турция. Категорично да се забрани зад пейките да има почитатели. Ако ние сме нарушили правилника, да ние носим отговорност за неприятната организация. Ние носим виновност като клуб и би трябвало да съм най-големият простак да кажа, че не сме отговорни като клуб, само че не сме нарушили нито едно предписание. Щом коментирате моето държание, аз желая да запитвам, обикновено ли е масажистът на Балкан да хвърля бутилка по почитателите “, сподели още Тити Папазов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР