Старши треньорът на казахстанския шампион Астана Станимир Стоилов изрази радостта

...
Старши треньорът на казахстанския шампион Астана Станимир Стоилов изрази радостта
Коментари Харесай

Мъри: 10 точки ще ни стигнат, за да излезем от групата в Лига Европа

Старши треньорът на казахстанския първенец Астана Станимир Стоилов изрази насладата си от първата победа на тима като посетител в групова фаза на европейските шампионати. Казахите се постановиха с 1:0 над Макаби (Тел Авив) и събраха 7 точки, които ги класират 2-и в група А. " В този сезон свършихме повече работа, в сравнение с през предишния. Направихме крачка напред. Честно да си призная, от позиция на играта, Макаби (Тел Авив) беше по-добрият тим. Мисля, че противникът играе отличен футбол. Имаше моменти, в които просто ни провървя. Знаехме и какво ни чака, чакахме си момента и го реализирахме на контраофанзива, изясни Стоилов.

В група А на върха е Виляреал с 8 точки, пред Астана със 7, Славия Прага с 5 Макаби (Тел Авив) с 1. Но медиите в Израел дефинираха вратаря Ненад Ерич за воин и състезател номер 1, защото спасяванията му се оказаха доста значими за триумфа на гостите.

" Не обичам да давам лични оценки. Герой беше целият тим, момчетата се стараха. Опитахме да създадем някои ротации, а и играчите би трябвало да бъдат подготвени за мача в неделя с Акжайк, добави Стоилов.

Той добави, че макар умората, налегнала Джулиъс Кабананга, той не бил сменен поради липса на други играчи в тази позиция. " Също по този начин имахме проблеми и с фланговите играчи, Деспотович не беше подготвен да играе. Но днешната победа я обричам на целия казахстански футбол. Ние работим, с цел да прибавяме още и още качества. " Но с цел да излезем от групата ни би трябвало още една победа. Или над Виляреал, или над Славия (Прага). 10 точки ни устройват изцяло, приключи българският експерт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР