Старши-треньорът на женския волейболен Берое (Стара Загора) Петър Дочев бе

...
Старши-треньорът на женския волейболен Берое (Стара Загора) Петър Дочев бе
Коментари Харесай

Петър Дочев: Случилото се в решителния двубой от полуфиналите ощетява женския волейбол

Старши-треньорът на женския волейболен Берое (Стара Загора) Петър Дочев бе посетител в " Златният гейм ", където разяснява сезона на своя тим. Според него планът в Стара Загора е от огромна изгода на женския волейбол и се развива добре. Той обаче изрази огорчението си от отпадането на полуфиналите против Левски, което съгласно него е пристигнало след преднамерено съдийство в решителния трети дуел.

" За мен компилацията сред мъжки и женски волейбол е добра. Има специфичност, с която всеки един треньор би трябвало да се съобрази ", стартира експертът, който преди този момент водеше мъжкия Лукойл Нефтохимик. " От Лукойл отидох в Берое, само че да не забравяме, че и преди Лукойл съм работил с дами. Даже тези няколко години с Лукойл ми дадоха някои нови хрумвания за Берое. Мисля, че беше в интерес на женския волейбол това, че пренесохме някои неща от мъжете. "
 ЦСКА - Берое 3:0
" Нов план е Берое, тим на 2 години, за тези 2 години надгражда и като резултати и като игра. Мога да изразя моите съжаления, че един много стабилен сезон не донесе това, което желаехме, а точно да играем край с Марица. Добро стъпване на европейската сцена, стигнаха до един от грандовете. Един скъп опит и считам, че беше в интерес на женския волейбол и на този нов план това, което се случи. "

" От години наред женското състезание е с доста ниска междинна възраст. Това, което се опитахме да създадем с Берое, да съберем един състав от 13-14 девойки, които да са конкурентноспособни, това ни даде доста позитиви. Всяка една среща с Марица ни обогатяваше и надграждаше. "

" Това е една от разликите сред мъжкия и женския волейбол, в никакъв случай не знаеш какво може да очакваш от тима си. Един волейбол, който ужасно ми харесваше през сезона, за двайсетина дни видях различен тим. Това се случва в женския волейбол. Изгубихме домакинското преимущество, изправихме се с Левски в по-неизгодна позиция. Но това, което се случи в последния дуел, при 1:1 мачът, по-скоро вреди и ощетява женския волейбол. Едно основно настоящо лице съдията Кирил Стоянов, който преднамерено подари мача на Левски. Недостойно държание за него от страна какъв човек е, от страна какъв експерт е. "

" Заедно играхме с ЦСКА преди време, в този момент е арбитър. Познаваме се сносно. Самият факт, че и в двата дуела в София беше арбитър, успяхме и след първия дуел да си заменяем няколко приказки. Страшно разочароващо е това, което се случи. По този метод отблъскваш и деятелите. Категорично през целия дуел, във всяка една противоречива обстановка топката отиваше за Левски, изрично бяхме ощетени. "

" При подобен подравнен дуел това е ужасно доста. Дори да погледнем статистически на дуела, чисто математически сме по-добрият тим в този мач, което значи, че в действителност е имал непряк фактор, който е повлиял. "

 ЦСКА - Берое 3:0
" До пет часа преди дуела към момента не се знаеше какъв ще е нарядът, бях ужасно изненада, че за втори мач в София той е арбитър. Беше грозно това, което сътвори господин Стоянов. "

Категоричен съм, че в случай че бяхме стигнали до край с Марица, дуелите за купата щяха да са много по-интересни. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР