Старши треньорът на женския ни национален отбор по борба Петър

...
Старши треньорът на женския ни национален отбор по борба Петър
Коментари Харесай

Свалиха конците на Тайбе, възстановяването й върви много добре

Старши треньорът на женския ни народен тим по битка Петър Касабов съобщи, че девойките упражняват под цялостна пара и все още са без съществени недоволства. Изключение прави оперираната преди дни Тайбе Юсеин, на която през днешния ден лекарите са свалили конците и са доста удовлетворени от възобновяване до момента.

Националката, която има извоювана квота за олимпийските игри в Токио следващата година, от понеделник ще стартира рехабилитация по специфична стратегия. Според Касабов, травмата е дала опция на огромната ни вяра за злато от японската столица следващата година да си почине, освен физически, само че и душевен.

“Според мен всяко зло за положително. Така е трябвало да стане, по този начин се е получило. Може би пък и да е имала потребност малко да почине, да поеме въздух от всичкото това натоварване, цялото това амортизиране през всичките години. Не толкоз физически, колкото душевен - упованията към нея постоянно да бъде първа, тъй че за мен е по-добре, че по този начин се случи”, съобщи Петър Касабов в изявление за БНР.

Националният ни тим се завърна от високопланинската база Белмекен, където е водена базова подготовка, за увеличение потенциала на белите дробове и по-добра физическа мощ. Следващият петък, съставът ни продължава работата си с нов лагер - този път в Благоевград.

Треньор номер 1 на страната за 2018 година се надява скоро да бъдат въстановени мощните шампионати и надпревари, тъй като сега е доста значимо да разберем на какво равнище се намират девойките, по отношение на международния хайлайф. В тази връзка, той е оптимист и има вяра, че плануваното за декември международно състезание в Белград ще се състои, като на него би трябвало да " сверим часовниците " за идните напролет шампионати - олимпийски квалификации в Будапеща и у нас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР