Старши-треньорът на женския национален отбор по волейбол на България Иван

...
Старши-треньорът на женския национален отбор по волейбол на България Иван
Коментари Харесай

Иван Петков: Подготовката за следващото лято стартира сега

Старши-треньорът на женския народен тим по волейбол на България Иван Петков събра своите избранички за подготовка в Пловдив. Селекционерът е повикал 23 състезателки , измежду които и дебютантки. Ето какво сподели Иван Петков във видео изявление за официаната фейсбук страница на БФВолейбол по отношение на подготовката и задачите пред отбора:

Как се чувствахте по време на пандемията?

Беше тежко от професионална позиция и незнайното, което вируса всяваше в пространството. Последствията занапред чакаме какви ще бъдат, изключително от икономическа позиция. Но в персонален проект това ми разреши да отделя повече внимание на фамилията.


Смятате ли, че спорта ще възвърне своя естествен темп?

Да се надяваме. Всички се надяват нещата да проработят, в случай че не както досега, то дори още в по-добра посока.

Събирате на националния тим, макар че няма надпревари това лято. Разкажете повече за подготовката и поставените цели?

Първо желая да благодаря на федерацията, че ни даде опция за подобен лагер без да имаме надпревари, само че това е една основа която би трябвало да поставим за идната година. Подготовката ни за идващото лято започва от през днешния ден. Ще се опитаме да вработим девойките, да им дадем старт в тяхната подготовка и развиване. Също има много неща които в годините не сме съумели да свършим дали във физическо или в техническо равнище и не сме имали време заради натоварения график. Сега ни се отдава късмет в този месец и половина да ги отработим тези неща и да се опитаме да почистим елементи. Също по този начин доста значима причина в подготовката е приобщаването на нова вълна млади състезателки. Те да са наясно с нашия жанр и способи на работа като и критерии за колектив.

Как стоят нещата с контролите?

Идеята, която имаме с федерацията е да се провежда един шампионат тук в България, който да стане обичаен, тази година да се постави началото. Не знам дали ще имаме тази опция поради епидемиологичната конюнктура, която е към момента в Европа, само че се работи в тази тенденция.

Давате път на доста млади състезателки, какво задачите с този ход?

Винаги съм казвал, че с цел да изградим един тим на международно равнище би трябвало да имаме необятна основа. Трябва да има огромна конкуренция вътре в състава, с цел да може тази конкуренция да даде своето качество по време на мачовете които ни предстоят.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР