Старши треньорът на Етър Веселин Великов даде интервю за Тема

...
Старши треньорът на Етър Веселин Великов даде интервю за Тема
Коментари Харесай

Веселин Великов: Във Втора лига се играе по-трудно, отколкото в Първа

Старши треньорът на Етър Веселин Великов даде изявление за " Тема Спорт ", в което приказва за равносметката от есента, както и упованията си за пролетния дял на шампионата. Той продължава да е убеден, че болярите ще завоюват промоция за елита.

Г-н Великов, каква е равносметката за приключилия есенен дял от шампионата във Втора лига?

- Като цяло съм удовлетворен и оценката е позитивна, само че не мога да не доклада и слабостите. Започнахме доста едва. Играчите влязоха неподготвени най-много от психическа позиция и стартът не бе добър. Допуснахме загуби, които подействаха разтърсващо. Поговорихме си в съблекалнята и считам, че изчистихме пропуските. Последваха 11 мача без загуба и позволен гол. И тъкмо тогава пристигна нов лек спад, само че считам, че няма да е съдбовен. За страдание обаче, вместо да сме първи, ще зимуваме трети.

Смятате ли, че съществува факторът подценяване и след тази чудесна серия идва отпущането и някои от играчите си споделят, че към този момент са на върха, непобедими са и с лекост ще влязат в Първа лига, каквато е задачата пред тима?

- Да, несъмнено мисля, че се получава такова разпределяне и по тази причина ще се наложи да си поговорим още веднъж с момчетата. Те би трябвало да са наясно, че във Втора лига се играе доста по-трудно, в сравнение с в Първа. Няма място за разпределяне и подценяване. Аз не преставам да имам вяра, че ще осъществим задачата, която стои пред нас и която аз разгласих още при идването си във Велико Търново - завръщане в елита.

Има ли тимове, които ви изненадаха по някакъв метод и какво очаквате от конкуренцията напролет?

- Още при започване на сезона ви споделих, че за мен Спартак Варна и Марица са скрити любимци. При пловдивчани нещата не се получиха по една или друга причина като цяло, само че виждате, че Спартак е доста сериозен тим. През пролетта чакам доста здрава борба, като най-стойностните тимове към този момент се обрисуваха. Освен Спартак, това са Хебър, Миньор... Хубавото е, че всичките ни съществени противници ще гостуват на " Ивайло ", което е малко или доста преимущество за нас.

Какво очаквате да измененията в Етър през зимната пауза?

- Надявам се да създадем една доста добра подготовка. В началото ще бъдем във Велико Търново, а по-късно сме на лагер в Благоевград и приключваме още веднъж в домашни условия. Ще изиграем общо 7 контроли. Пожелавам си играчите да са здрави и да нямаме контузени. Не желая да звучи като опрощение, само че в последните мачове от есента не можех да употребявам четирима футболисти, които бяха с ковид. Сега 90% от момчетата са или имунизирани, или са го преболедували и нека нямаме повече проблеми от това естество.

Дядо Коледа донесе ли ви нов футболист?

- (Смее се.) На 99% Георги Александров към този момент е наш футболист и ще вземем на проби едно 20-годишно момче от Беласица Петрич, който е младеж на Левски. Става въпрос за Киро Киров, който е опорен халф. Ако ще привличаме още нови, то това ще са единствено флангови състезатели. Без значение отляво или отдясно, само че ще е хубаво да намерим заместител на Ивей.

Какъв е въпросът с него?

- Проблемът е, че договорът му беше за една година и през есента игра с договор от Първа лига. Сега обаче би трябвало да му го подновим, само че няма право, защото е от страна отвън Европейския съюз. Странното е, че такива играчи имат право да бъдат в А и във В група, само че не и в Б.
 Този път няма какво да спре футболист на Левски за трансфер в Етър
Този път няма какво да спре футболист на Левски за трансфер в Етър

Георги Александров е избрал офертата на " болярите "

Някой различен ще напусне ли?

- За страдание, Мартин Петков-Гривата си потегля. Обади ми се преди няколко дни и сподели, че има оферти от тимове от А група. Аз одобрявам решението му персонално, защото му подадох ръка, откакто не бе играл футбол близо две години. Дадох му късмет, повярвах му и той даже стигна до младежкия национал. Когато го поканих, му споделих, че първите шест месеца ще играе без професионален контракт, с цел да преценим положението му. Сега искахме да му предложим договор, само че той взе друго решение.

Какво ще е бъдещето на Ловре Кнежевич?

- Ловре направи доста мощна есен, само че съм благополучен и спокоен, тъй като има контракт и в случай че някой го желае, то ще би трябвало да заплати трансферна сума.

Какво е финансовото положение на Етър?

- Не мога да кажа, че е цветущо, само че шефовете са правилни. Да, има леко закъснение, само че всичко дължимо се заплаща. Футболистите демонстрират схващане. Истината е, че може би това е отношението, в което ни превъзхожда Спартак Варна, а точно, че те са по-добре финансово. Всъщност от всички тимове в челото на Втора лига, може би ние сме с минимален финансов запас, само че се стремим да компенсираме това със спортно-технически достолепия.

Докъде стигна построяването въз основата във Велико Търново?

- Надявам се при започване на лятото помощните стадиони до " Ивайло " да са подготвени, тъй като в този момент обикаляме и търсим къде да упражняваме, а на нашия терен се готвим единствено два пъти седмично. Това е проблем за нас и се надявам скоро да бъде позволен.

Как виждате Етър в по-дългосрочен проект?

- Надявам се с база, построен тим и да имам време да обърна по-голямо внимание на дубъла и школата, с цел да може да кажем, че в действителност градим план. В дубъла играят млади момчета на по 17 години, които имат качества, само че им липсва неизменност. Всъщност това е главният проблем и на първия тим и точно с него желая да се оправя и изкореня.

Ще има ли още отказали се тимове от Втора лига, които да последват Нефтохимик?

- Надявам се, че не. Говорих с доста хора в Лом и те споделят, че въпреки и с млади играчи, само че ще продължат присъединяване си. Пожелавам си да няма други като Нефтохимик, тъй като това не е добре за никой. Най-малкото е, че се нарушава програмата и ритъма, а и хората не го заслужават.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР