Старши треньорът на Етър Велико Търново Станислав Генчев изказа специални

...
Старши треньорът на Етър Велико Търново Станислав Генчев изказа специални
Коментари Харесай

Генчев: Не само Иван Стоянов, всички играха много добре

Старши треньорът на Етър Велико Търново Станислав Генчев изрече специфични благодарности на играчите си и почитателите на тима за днешната победа с 2:1 над Славия в 19-ия кръг на Първа лига. Младият експерт съобщи, че без поддръжката от трибуните цялостният поврат против „ белите” мъчно би се получил.

След първо полувреме, в което Славия взе задатък посредством Калоян Кръстев, „ болярите” диктуваха събитията след паузата. Те имаха и доза шанс, защото успеха пристигна посредством два автогола – на Омар Абуд и вратаря Антониос Стергиакис.

„ Всички в тима сме щастливи, тъй като след последните 3 несполучливи мача беше време да спечелим. Особено в последните две срещи – против Пирин и Дунав тимът не игра зле и не заслужаваше да загуби. Всички чакахме през днешния ден да победим. Искам да благодаря особено на публиката, тъй като след първото полувреме губехме с 0:1 и това бе отрицателен процес за нас, а почитателите останаха нашия 12-и състезател и ни поддържаха. Това оказа помощ на момчетата да дадат всичко от себе си и в последна сметка да победим.”

„ Да ви кажа почтено, на полувремето им споделих единствено да продължат да играят по същия метод. Единствено изисках да играят малко по-спокойно, когато стигнем при противниковата врата. И през първото полувреме стояхме по-добре, държахме самодейността, само че допуснахме гол от статично състояние – една наша доста сериозна уязвимост. Това, което желаех от тях, бе да продължат да играят, а не да ритат топката напразно напред. Когато стигнехме до последните 30 метра пред противниковата врата, желаех да сме спокойни и да вземат решения, които да доведат до гол. Поисках да импровизират, да стрелят повече – естествените неща.”

„ Трудно е да се каже дали смяната на схемата е оказало въздействие. След травмата на Веселин Минев обстановката е такава, че Венци Василев е с контузия, а Пламен Гълъбов – осъден. Ние останахме без централни бранители, останахме единствено с двама. Дори и да искахме да продължим да играем с трима в защита, нямаше по какъв начин да стане. Ние бяхме упражнявали и двата разновидността, тъй че да сме подготвени. Тази победа е най-много на момчетата, тъй като дадоха всичко, на което са способни.”

„ Не единствено Иван Стоянов, всички, които взеха присъединяване в мача, играха доста добре. Исках да се раздадат на най-много, да дадат най-хубавото от себе си и да победим. Това беше главното. Иван Стоянов се включи доста добре, Цветомир Тодоров – също. Изобщо всички, които се включиха от аварийна пейка, се показаха доста добре.”

„ Състоянието на Георги Сърмов и Веселин Минев? Тепърва ще го прецизираме, само че първичните прогнози не са били положителни.”

„ Искам да благодаря на Красимир Балъков, тъй като той е човек, към който има голям почит във Велико Търново и цяла България. Дойде и имаше среща с почитателите, на която им сподели, че желае поддръжка до последния кръг, тъй като една отрицателна атмосфера по трибуните щеше да се отрази отрицателно на футболистите. Феновете са нашият 12-и състезател и го знаят това нещо. Тяхната помощ е витално значима, изключително в такава отрицателна серия. Благодаря им, че ни подкрепяха през всичките 90 минути”, сподели още Генчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР