Старши треньорът на Етър Велико Търново Росен Кирилов изрази задоволство

...
Старши треньорът на Етър Велико Търново Росен Кирилов изрази задоволство
Коментари Харесай

Росен Кирилов: Стратегически успех, само трите точки бяха важни за Етър

Старши треньорът на Етър Велико Търново Росен Кирилов изрази удовлетворение от реализирана победа 2:0 над Дунав Русе в 13-ия кръг. Наставникът се изрече положително най-много поради смисъла на тези три точки след трите провали в предшестващите 4 турнирни срещи.

„ Не мога да кажа, че сме ги надхитрили. Очаквахме метода, по който играха – с директна игра. Бяхме се подготвили, естествено. Имаше два корнера, от които можеше да получим гол. Радвам се, че през второто полувреме успяхме – както бяхме планували – да ги ударим на контраофанзива. Радвам се за позитивното завръщане на Дани Младенов и Флорент Боджадж. Видя се, че те са доста значими за нас. Тяхното неявяване през последните месец-два доста ни удари”, сподели Кирилов пред DIEMA SPORT.

„ Имаше доста огромно напрежение поради последните загуби, които претърпяхме. Търсехме повече сигурност в отбрана. Бяхме загърбили сантименталния футбол. Бяха ни витално значими тези три точки, по тази причина и сменихме системата. Макар и да не го бяхме упражнявали, нашите играчи са умни и считам, че се получи. После добре затворихме тима на Дунав, който продължи да разчита най-вече на статични положения.”

„ Ще помислим дали да продължим с тримата централни бранители. С оглед на травмите и напрежението, което имаше в тима, променихме системата. В идващите дни се връщат значими играчи като Никола Колев и Яни Пехливанов. До другия мач имаме време и ще помислим.”

„ Днешният мач беше доста стратегически. Важно беше да вземем трите точки. След днешния мач тимът ще бъде напълно окомплектован. Имаме много дни до дуела против ЦСКА. Ще могат всички футболисти да се завърнат и да разполагаме с всички играчи, което ще бъде важно”, добави Кирилов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР