Старши треньорът на Етър Велико Търново Александър Томаш заяви, че

...
Старши треньорът на Етър Велико Търново Александър Томаш заяви, че
Коментари Харесай

Томаш с коментар за бъдещето на Преслав Боруков

Старши треньорът на Етър Велико Търново Александър Томаш съобщи, че към момента няма нищо офциално по отношение на Преслав Боруков и спекулациите за неговото бъдеще. Томаш подчертава, че за Етър няма време, а тимът се нуждае от всяка точка.

„ Много е рано да вършим оценки към момента. На всички е ясно каква е обстановката в Етър, най-много на мен и екипа ми. По най-бързия метод във всеки един мач на нас ни трябват точки. За мен и за екипа ми това е едно учебно заведение. Гледам на драго сърце напред и очаквам да стартираме подготовката “, показа Томаш за " Дарик радио ".

„ Аз това, че 12 месеца не бях на работа публично с контракт изобщо не значи, че не съм работил. Имаше интервал, който починах и се отърсих от това, което се случи в Берое. Това беше доста потребен интервал, с цел да погледна от различен ъгъл върху себе си, върху моето развиване. Завърших магистратурата си, вървях на образование на две-три места, гледах доста футбол и се усъвършенствах, несъмнено “, добави той.
„ Важното е какъв размер от работа ще правим по време на подготовката. Всички почиват в този момент, само че за мен е доста значима селекцията. Разговарям с доста футболисти. Това е най-важното и съм се насочил в тази посока. Правя и програмата за подготовката ".

„ Всичко зависи от това дали ще вземем точните и нужните хора. Знаете, че интервалът е доста сложен сега с оглед това, че ни следва зимна селекция и има пандемия. Нищо чудно да се разделим с още футболисти, само че всичко зависи от това какво може да притеглим ".

„ Има футболисти, с които сме в напреднали договаряния, само че няма да кажа имена, до момента в който всичко не стане публично. Обърнал съм се към българи, само че следя и футболисти от чужбина ".

„ Всеки един треньор желае още на първия ден всички футболисти, които той е желал да стартират подготовка, само че съм уверен, че това е доста мъчно и може да се случи единствено в избрани тимове. За мен най-важното е оптимално, оптимално бързо да притеглим тези футболисти, които желаеме. Дали ще успеем за първата подготовка, не мога да кажа, само че естествено, че ще има такива играчи, които ще се причисляват към тима, откакто подготовката стартира “, продължи наставникът на Етър.

„ Разговарял съм с Преслав Боруков и с неговия сътрудник. С клуба подкрепям контакт всеки ден. Всичко е в сферата единствено на приказките. Няма нищо публично постъпило и към сътрудника му, и към клуба. Моето предпочитание е, в случай че се случва нещо, да се случи по-скоро, с цел да може аз да имам действителна визия. В момента всичко е в областта на приказките ".

„ В нашето състезание силите са доста изравнени и тимовете, които влизат с по-голямо предпочитание и имат нужната централизация по време на мача стигат до успеха. Това го удостоверяват резултатите в последните кръгове “, добави той.

„ За мен е значимо да покажа, че един треньор би трябвало да умее да бъде еластичен, когато би трябвало да играе за резултат. Едно от нещата да поема Етър беше това. Аз съм уверен и имам вяра, че в случай че в подготовката потегли да построявам жанр и метод на игра, на мен ще ми би трябвало време, а Етър няма време. Етър се нуждае от всяка точка във всеки един мач. Няма да трансформирам съвсем нищо. Ще се интересувам от резултата. Няма да ме интересува играта “, сподели още Александър Томаш.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР