Старши треньорът на Етър Красимир Балъков остана доволен след победата

...
Старши треньорът на Етър Красимир Балъков остана доволен след победата
Коментари Харесай

Балъков: Трябваше да влезем здраво на пиринския дух

Старши треньорът на Етър Красимир Балъков остана удовлетворен след успеха с 1:0 над Пирин в реванша от плейаутите на Първа лига. След общ резултат 3:1 в двете срещи великотърновци ще играят бараж за отбягване на спомагателните плейофи против Дунав Русе.

Етър приземи храбрите "орлета " и е все по-близо до спасението

“Бяхме по-силни в тактическата дисциплинираност, която желаех от момчетата, от заряда и характера. Трябваше на този пирински дух да влезем доста крепко и да стъпим доста крепко на терена. Първото полувреме имаше един миг, в който си помислих, че може да ни пречупят, само че за мое благополучие успяхме да се настроим още веднъж и заиграхме по-добре. Търпение желаех от футболистите и да се играе без страх”, сподели Балъков.

“Бяхме готови за този метод от страна на Пирин. Пак споделям, първоначално започнахме добре. Послед имаше един интервал, в който влязохме в техния филм, по този начин да се каже на български, което не беше добре. Бързо излязохме и за наш шанс успяхме да се стабилизираме и да проведем мача по този начин, както си искаме”, добави той.

“Във футбола, когато биеш постоянно е положително, когато губиш постоянно е отрицателно. Да се насладим през днешния ден на успеха. Ние още нищо не сме създали, защото ни чака здрав мач против различен доста мощен съперник – Дунав Русе. Трябва да се възстановим по най-хубавия метод. Със успокоение се реализират успехи”, съобщи още наставникът на великотърновци.

“Сблъсъкът с Дунав ще бъде тактически. Важното е да не допуснем голове и да вкараме, колкото се може повече. Изходът няма да се реши от един мач. Ще бъдат два доста здрави конфликта. Все отново и те имат положително самочувствие след успеха си над Витоша с 3:1. Ние успяхме да покачим самочувствието след тази мъчно победа. Етър, Пирин и Дунав не са някакви огромни колоси, обаче са тимове на общините си, по този начин да е каже и играят футбол без минимална поддръжка, от който и да било”, счита Балъков.

“Орачев го познавам добре. Много упорит и първокласен треньор. Знам, че е човек, който желае постоянно победата”, приключи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР