Старши треньорът на Ботев Пловдив Желко Петрович призна, че иска

...
Старши треньорът на Ботев Пловдив Желко Петрович призна, че иска
Коментари Харесай

Желко Петрович: Нямаме класа на пейката, това е българският футбол

Старши треньорът на Ботев Пловдив Желко Петрович призна, че желае нещата в клуба и тима да се трансформират, само че в същото време не счита, че „ канарчетата” имат нужната класа на терена. Изказването пристигна след загубата с 0:1 от Славия София в 11-ия кръг на efbet Лига, а наставникът на пловдивчани упрекна и реферите, че не са зачели гол за „ жълто-черните”.

„ Не знам какво да кажа, тъй като това е футболът. Това е българският футбол. Виждате, че имаше изчезнали играчи при нас, което не е опрощение. Имах единствено бранители на пейката и един млад футболист, само че всяка неточност, която направихме беше наказвана. Така ни и вкараха гол. Имахме своите шансове, един или два, само че не успяхме да вкараме. През първото полвуреме се видя, че не се оправяме. Не желая да приказвам за съдиите, само че за страничния съдия беше елементарно да види, че топката не е във вратата. 10 души второто полувреме и не вкарахме гол – натискахме, натискахме. Имахме положителни шансове, само че не успяхме да осъществяваме и да се оправим против добре защитаващия се тим на Славия. Марко Перван имаше късмет, само че не успя”, разяснява Петрович.

„ Аз имам договор за две години тук. Подписах с Ботев по този начин, а в случай че управлението на клуба реши, че аз не съм точният човек, те могат да решат да ме махнат и да сложат нов човек. Дайте ми късмет, доверие, тъй като футболистите харесват по какъв начин работя. В положително отношение съм с всички. Те желаят да продължат това, което вършим. Ако би трябвало да бъда почтен, ние нямаме футболисти на пейката, които могат да създадат разликата. Това не е рецензия, само че ние нямаме футболисти. Виждате, че постоянно играем с ляв краен защитник като ляво крило. Тонев е положително крило, само че не може да влезе за две седмици в оптимална форма, защото лекува тежка контузия. Останалите футболисти е хубаво да си основат сами конкуренция. Полузащитници играят като нападатели и е мъчно за почитателите, зная го, само че по-трудно е за мен, тима и клуба. Аз давам 100% от себе си и мисля, че за първи път в историята влиза в игра 15-годишен футболист. Приемаме обстановката, в случай че множеството от нас не го одобряват, изходът е да ме уволнят. Ние сме един клуб с почитателите, всички би трябвало да приемем тази обстановка, а също по този начин годината ще е тежка за нас. Ако хората не могат да го създадат, нищо не мога да направя”, приключи Желко Петрович.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР