Старши треньорът на Ботев Николай Киров бе избран за член

...
Старши треньорът на Ботев Николай Киров бе избран за член
Коментари Харесай

Избраха Белия в комитет на БФС

Старши треньорът на Ботев Николай Киров бе определен за член на Техническия комитет на БФС. За ръководител бе повдигнат ректорът на НСА Лъчезар Димитров, а останалите му подчинени са Петър Хубчев, Антони Здравков и Стойчо Стоев.
На днешното си съвещание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз утвърди 117 молби на футболни клубове за одобряването им за членове на БФС.

Причината за постъпването на кандидатурите е условие на Закона за физическото образование и спорта, според който клубовете, участници в държавните шампионати, включително в регионалните групи „ А “ и „ Б “, би трябвало да бъдат членове на съответната спортна федерация. Новоприетите клубове, представители точно на тези групи, няма да имат право на глас на идващия конгрес на централата, само че ще бъдат пълноправни участници във футболните шампионати съгласно тълкуването на Министерството на младежта и спорта.
На съвещанието също по този начин бяха признати и промени в Правилника за статута на футболните клубове, съгласно които по всяка молба за приемане ще се изисква и мнението на съответния Зонален съвет на БФС, а непълни или неотговарящи на условията документи няма да бъдат допускани до разглеждане от ИК.

Членовете на Изпълкома единомислещо одобриха предлагането на проф. Лъчезар Димитров за състава на Техническия комитет на БФС. Освен ръководителя проф. Димитров, той ще включва още Петър Хубчев, Антони Здравков, Николай Киров и Стойчо Стоев.

На съвещанието бяха гласувани нови планове на правилници за организацията и активността на Комисията за женски футбол, Комисията за плажен футбол и Комисията за футзал и мини футбол; членовете на ИК също по този начин одобриха плановете за промени в Наредбата за национално клубно лицензиране, съгласно които се вкарва наложителното условие за изкуствено осветяване на стадионите в Първа лига, както и условието футболните срещи да се организират само на обекти, за които има издадени актове по реда на Закона за физическото образование и спорта.

Изпълнителният комитет регистрира сериозните позитиви от следващото издание на Програмата за развиване на детско-юношеския футбол, осъществена взаимно с Министерството на младежта и спорта, както и триумфа на извършения дружно с Асоциацията на българските футболисти летен лагер за играчи без контракти – след 15-дневния подготвителен камп през това лято 17 от общо 22-ма състезатели са подписали договори с нови клубове.

Ръководителите на футбола у нас взеха и решението БФС да се включи в дарителската акция в поддръжка на фамилиите на трагично починалите неотдавна футболисти на ОФК Павликени.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР