Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич заяви, че отборът

...
Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич заяви, че отборът
Коментари Харесай

Терзич предупреди: Все още не сме си свършили работата

Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич съобщи, че тимът е подготвен да направи последната крачка този сезон за клуба и за града.

" Все още не сме завършили с работата, само че сме подготвени да създадем една последна крачка дружно като тим, като клуб и като град ", разяснява Терзич на конференция преди съботното домакинство в Бундеслигата против Майнц 05, когато ще бъде избран новият първенец по футбол на Германия.

" Това е една специфична седмица за нас. Стигнахме до обстановката, която провокира доста еуфория. Ключът е да не вършим нещо особено, а да повторим нещата, които сме правили добре досега. Качествата на Майнц са видни. Те са мощни физически и не се опасяват да влизат в единоборства. Всеки знае дилемите си там и към този момент са печелили сложни мачове ", съобщи Един Терзич.

Наставникът на Борусия Дортмунд удостовери, че полузащитникът Джуд Белингам към момента е под въпрос за дуела с Майнц 05. " Джуд усили натоварванията в тренировките си, което наподобява добре. Днес и на следващия ден ще забележим по какъв начин вървят нещата, тъй като сигурно го желаеме в състава ", изясни Терзич.

Той добави, че клубът е доста горделив със Себастиен Алер. " Годината не беше лесна за него и за нас. Той усъвършенства играта ни в нахлуване и сподели, че може да бъде героят на сезона за нас. Също по този начин сме щастливи, че Матс Хумелс възобнови контракта си. Той има доста значима роля за спортното ни развиване. С триумфите и опита си, той е някой, който може да поведе останалите ", продължи Един Терзич.

" Сезонът беше цялостна полуда. Имаше етапи, които не бяха доста лесни, само че със сериозна работа и сила, успяхме да се преборим. Стабилизирахме много процеси. Бяхме по-ефективни в семействата си досега. Алер, Адейеми и Мален означиха 24 гола, което ни липсваше в първата част от сезона, само че тогава почитателите ни помогнаха и ние желаеме да им се отблагодарим ", приключи Терзич.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР