Старши треньорът на белгийския елитен ФК Брюж Иван Леко трябва

...
Старши треньорът на белгийския елитен ФК Брюж Иван Леко трябва
Коментари Харесай

Треньорът на Брюж на разпит заради уговорени мачове

Старши треньорът на белгийския първокласен ФК Брюж Иван Леко би трябвало да се яви пред проверяващите органи, ден откакто името му попадна в листата на обвинени за споразумяване на мачове в белгийския футбол, оповестява организация БЕЛГА.

40-годишният хърватин, който направи добра кариера като футболист, е един от няколкото души, които бяха разпитвани през вчерашния ден. След края на срещата им с прокуратурата, на Леко е връчено писмо, че би трябвало да се яви пред следствието. Вероятно и други хора от тази групичка ще стартират да бъдат викани един по един.

Общо 57 полицейски инспекции са осъществени в цяла Европа, като 44 са били в Белгия, а останалите са във Франция, Люксембург, Кипър, Черна гора, Сърбия и БЮР Македония.
Актуалният първенец на Белгия ФК Брюж към момента не са удостоверили дали това е правилно, до момента в който други два гранда в страната- Андерлехт и Стандарт (Лиеж) споделиха, че са били тествани след полицейско нахлуване в клубовете. Също по този начин се ревизират серия от самостоятелни участници във футболния развой в страната като сътрудници, публицисти и съдии.

Събираните доказателства и трупана информация е траяло повече от година и е по отношение на "подозрителни финансови интервенции в света на професионалния футбол ", които провокират признаци за "възможно въздействие върху мачовете от предходния сезон ", се споделя в изказване на прокуратурата.

Съдебното следствие се отнася до "престъпната организация, прането на пари и корупцията в частния бранш ", се споделя още в изказване на прокуратурата на Кралство Белгия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР