Старши треньорът на Барселона Роналд Куман критикува Испанската футболна федерация

...
Старши треньорът на Барселона Роналд Куман критикува Испанската футболна федерация
Коментари Харесай

Куман видя конспирация срещу себе си

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман подлага на критика Испанската футболна федерация за решението да го накаже за два мача, което ще попречи на наставника да води тима във основния мач за купата против водача Атлетико Мадрид на следващия ден.

Нидерландецът бе глобен поради обиди към съдията при домакинската загуба от Гранада с 1:2 предходната седмица. Той изгледа от трибуните успеха над Валенсия с 3:2 в неделя и няма да има право да води от пейката своя отбор и на следващия ден против "рохибланкос ". Барселона апелира решението за втория мач от глобата, само че жалбата бе отхвърлена от централата.

"Имам възприятието, че от федерацията имат нещо персонално срещу мен. Да кажеш "какъв човек " не е засегнатост и не е мотив да накажеш някого за два мача. Затова считам, че аргументите за наказването са по-дълбоки ", сподели Куман.

Барса е на две точки след лидера Атлетико. Другият кандидат за купата Реал също изостава на две точки след "дюшекчиите ".

"Барса обича да нападна и ние ще останем правилни на стила си. Няма да променяме нищо. Атлетико ще опита да затвори пространствата в своята половина. Играчите са наясно какъв брой значим е този мач, няма потребност от спомагателна мотивация. Ако спечелим оставащите четири дуела до края на шампионата, ще станем първенци ", показа той.

В групата се завръща нападателят Мартин Брайтуайт след травма. Куман няма да може да разчита само на Ансу Фати и Филипе Коутиньо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР