Старши треньорът на Барселона Кике Сетиен не крие желанието си

...
Старши треньорът на Барселона Кике Сетиен не крие желанието си
Коментари Харесай

Сетиен: Би било прекрасно да тренирам Неймар

Старши треньорът на Барселона Кике Сетиен не крие желанието си да работи с нападателя на Пари Сен Жермен Неймар. Бразилецът и през тази година е свързван с каталунския клуб. " Би било прелестно да упражнявам Неймар един ден. За моя наслада съумях да извърша една от фантазиите си и да упражнявам най-хубавия футболист в света - Лео. Ще забележим какво ще предложи бъдещето, само че сигурно бих бил очарован да упражнявам Неймар ", показа наставникът в конферентно изявление за BeIn Sports International.

" Много сме удовлетворени от кондицията на футболистите от първия ден на подготвителния развой, както и от желанието им за работа. (...) Ла Лига е шампионат на постоянството. Докато не завърши, няма по какъв начин да кажем кой ще е първенец. Истина е, че имаме преднина от две точки, само че бих предпочел Ла Лига да приключи ", съобщи експертът.

 Сетиен разяснява думите на Лионел Меси, че с " такава игра Барса не може да завоюва Шампионската лига ". " Тази тематика провокира полемики. И двамата знаем какво искахме да кажем. Истината е, че и двамата сме уверени, че желаеме да спечелим ШЛ и знаем, че можем. Истина е, че постоянно има какво да се усъвършенства, само че и двамата сме уверени, че тимът има капацитет да завоюва трофея ", сподели той.

" Луис Суарес не е изцяло възобновен. Тренира с групата, прави всичко като останалите, само че се вижда, че му лиспва кондиция и убеденост. Доста време не е играл, мина през интервенция, по-късно всички имахме пауза и това забави развиването. Когато мачовете се възобновят, не знам по кое време - след три, след четири седмици, ще го забележим и него ", довери треньорът на " блаугранас ".

 Сетиен беше запитан за трансферните трудове, свързани с Нелсон Семедо, Артур и Иван Ракитич: " Няма какво да кажа за бъдещето на играчите. Съсредоточен съм върху това, което следва. Нуждая се от всички, тъй като не знам какви условия ще ни посрещнат. Остава още доста. Разчитам на всички и чакам всички да са на върхово равнище за оставащите срещи. Относно Ракитич - до момента в който е състезател на Барса, ще разгадавам на него ".

Треньорът сподели няколко думи и за Лаутаро Мартинес. " Всички знаем, че има четирима-петима футболисти на тази позиция, които са изключителни, и всеки един има качества да играе в Барселона. Относно този футболист - той може да играе в този тим, както и други, които са на неговото равнище ", показа още той. Ла Лига 27 кръг, събота 7 март  Барселона 1:0краен резулат  Реал Сосиедад
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР