Старши треньорът на българския национален отбор по волейбол при мъжете

...
Старши треньорът на българския национален отбор по волейбол при мъжете
Коментари Харесай

Николай Желязков: Този отбор има огромен потенциал

Старши треньорът на българския народен тим по волейбол при мъжете Николай Желязков е оптимист за идните мачове от Лигата на нациите.

" Този тим има голям капацитет и ще стартира да печели. Трябва да им дадем заем на доверие. Много е значимо да успеем да създадем победи при започване на шампионата, с цел да ни даде самочувствие за идващите шампионати и Световното състезание ", съобщи селекционерът.

За националите следва пътешестване до Канада, където ще играят против Сърбия (7 юни), Германия (10 юни), Полша (11 юни) и Канада (12 юни), а в интервала 21-26 юни посрещаме в София Иран, Бразилия, Австралия и Съединени американски щати.

" Смятам, че направихме една добра подготовка, времето е незадоволително. Направихме оптимално ефикасна подготовка за времето, което имахме. Тази година за първи път нямаме никакви здравословни проблеми в тима, всички упражняваха доста и извънредно се влагаха. Аз персонално съм удовлетворен от показаното досега, като предпочитание в подготвителния развой и в мачовете. Има какво още да се желае в мачовете, това е реалност, само че е обикновено, процесът на създаване на един нов състав изисква време. Губим геймове от обстановки, които на пръв взор за хората са елементарни ", сподели Желязков пред кореспонденти в пресклуб " България ".

" Във всеки един от шампионатите би трябвало да излизаме във всеки мач да търсим успеха. Това е единственият метод тимът да основава нрав на победител и да израства. Срещу всеки тим би трябвало да търсим най-хубавото. Надяваме се хората да ни поддържат, ще играем против доста мощни тимове, тук идват Бразилия, Съединени американски щати, Иран, Австралия, ще водим доста тежки борби и публиката може да бъде нашият седми състезател ", добави треньорът.

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев също изрази оптимизъм за бъдещето показване на отбора.

" Винаги съм казвал, че най-важното е състезателите в националния тим на първо място да са здрави. След това желая, когато бъдат в националния обор, да се влагат във всяка подготовка, да играят със сърце и душа. Прави усещане, че в действителност са един доста мощен колектив, Дори и да имаш доста мощни състезатели, би трябвало да направиш по този начин, че те да заиграят като тим. Сигурен съм, че рано или късно резултатите ще дойдат, уверен съм, че работата на треньорския щаб ще докара до това, което желаеме всички и те занапред ще ни радват доста в идната Лига на нациите ", показа Ганев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР