Старши треньорът на българския ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова,

...
Старши треньорът на българския ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова,
Коментари Харесай

Треньорският щаб на ансамбъла: След олимпийската титла гладът за успехи е още по-голям

Старши треньорът на българския отбор по художествена гимнастика Весела Димитрова, както и нейните помощнички Михаела Маевска и Ясена Стойнева гостуваха в предаването " Арена спорт " десетина дни преди старта на Световното състезание в София.

Шампионатът на планетата в зала " Арена Армеец " ще се организира сред 14 и 18 септември и ще бъде излъчен в ефира на Българска национална телевизия.

Преди шампионата Весела Димитрова съобщи, че гладът за триумфи е още по-голям след олимпийското злато, което предходния отбор завоюва в Токио през предходната година.

" След олимпийската купа гладът за триумфи е още по-голям. Започнахме да работим с един млад тим. Момичетата са доста стимулирани и персонално аз чакам да си изиграят съчетанията без неточност. Сигурна съм, че в случай че го създадат, те ще бъдат оценени уместно ", съобщи Димитрова.

Една от нейните помощнички Михаела Маевска пък увери, че всички в тима са пределно стимулирани да се потвърдят.

" Работата по никакъв начин не е лесна. Борим се крепко от ден първи. Момичетата са радикално разнообразни, само че все пак са доста стимулирани да се покажат. Всеки ден сме по през целия ден в залата и това демонстрира какъв брой доста се трудим ", показа бронзовата медалистка от Рио 2016.

Весела Димитрова разкри и за какво ансамбълът напълно е подменил своето смесено комбиниране два месеца преди старта на Световното състезание.

" Смесеното комбиниране го сменихме преди два месеца. Ние обичаме да рискуваме, а пък и една от обичаните ми изречения е: " Господ обича смелите! " Правим всичко допустимо девойките да бъдат показани в най-хубавата си светлина ", съобщи Димитрова.

Помощник треньорите на ансамбъла Михаела Маевска и Ясена Стойнева разкриха малко повече и за това по какъв начин се сработват състезателките в тима

" Всяка една от тях е доста друга, само че мисля, че към този момент откриха пътя една към друга ", съобщи Стойнева.

" Мисля, че към този момент сме намерили петте девойките, които ще се борят до край. Имаше компликации, само че се надявам, че към този момент всичко ще е наред ", добави Маевска.

Накрая Весела Димитрова разкри, че не си слага съответни цели за медали и добави, че чака невероятна атмосфера в зала " Арена Армеец ".

" Не си слагам цели за медали. Аз съм безспорен максималист и само желая от тези нежни 16-годишни девойки да устоят душевен, тъй като е доста мъчно да се играе пред родна аудитория и да си изиграят и двете съчетания безгрешно. Аз съм сигурна, че българската художествена гимнастика има доста почитатели и съм сигурна, че той ще дойдат със флагове в залата, както и на предходното Световно състезание в София. Сигурна съм, че ще има невероятна атмосфера ", приключи Весела Димитрова.

Целия диалог вижте във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР