Старши треньорът на Айнтрахт Франкфурт Оливер Гласнер заяви, че се

...
Старши треньорът на Айнтрахт Франкфурт Оливер Гласнер заяви, че се
Коментари Харесай

Марко Розе: Изключително е, че спечелих трофей с отбор от родния ми град

Старши треньорът на Айнтрахт Франкфурт Оливер Гласнер съобщи, че се гордее с двете години отпред на отбора. Гласнер напуща състава от Франкфурт, в събота вечер Айнтрахт отстъпи пред Република България Лайпциг с 0:2 във финала за Купата на Германия, игран в Берлин.

Айнтрахт Франкфурт, който приключи на седмо място в Бундеслигата ще играе в Лигата на конференциите, а отборът от Лайпциг се насочва към Шампионската лига.

" Справихме се добре до първото попадение. Който отбележеше първия гол, щеше да победи. Поздравления за момчетата, които се бориха и пробваха всички ", разяснява Гласнер пред телевизия ZDF след финала.

" Все още можем да се гордеем с постигнатото в последните два сезона. Поглеждам обратно и виждам две чудесни години във Франкфурт, даже ме побиват тръпки. Убеден съм, че тимът може да направи нов мощен сезон ", добави експертът, за чийто пост любимец е някогашният асистент треньор на Байерн Мюнхен Дино Топмьолер.

Роденият в Лайпциг старши треньор на Република България Лайпциг Марко Розе завоюва първи трофей в немския футбол.

" Да печеля с тима от родния си град е извънредно. Вълнувам се като мисля за празненството, което ни чака. За мен триумфът е специфичен. Благодаря на момчетата, че споделиха това преживяване с мен и опазиха Купата ", разяснява Розе.

" Айнтрахт Франкфурт има добър тим, само че и ние сме добър отбор, само че това няма такова огромно значение в един край, тъй като просто би трябвало да спечелиш. Договорът ми изтече след 6 години в отбора, имах страховит интервал в Лайпциг и завоювах два трофея ", добави австриецът от Република България Лайпциг Конрад Лаймер, който ще укрепи първенеца Байерн Мюнхен от идващия сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР