Старши треньорът Масимилиано Алегри не е съгласен с критиките след

...
Старши треньорът Масимилиано Алегри не е съгласен с критиките след
Коментари Харесай

Алегри: Футболът не е игра на Плейстейшън, трябва и късмет

Старши треньорът Масимилиано Алегри не е склонен с рецензиите след изненадващата загуба с 0:3 от Аталанта в мача за Купата на Италия в сряда.

“През сезона има моменти, когато прецакваш нещата, само че тези моменти би трябвало да бъдат одобрявани умерено - съобщи Алегри. - Няма да драматизираме прекомерно нещата. Загубихме единствено един дуел, в който изядохме огромен пердах. Мачовете против Лацио и Аталанта бяха едни и същи, само че разликата беше, че в Рим не допуснахме втори гол, до момента в който в Бергамо нещата се развиха зле. Футболът не е игра на Плейстейшън. Трябва да се опитаме да продължим да побеждаваме по метода, по който го правехме преди. Но се нуждаеш и от малко шанс, а освен от умения. За последните седем години Ювентус завоюва седем трофеи и стигна до финала в Шампионската лига на два пъти в последните четири сезона. Когато дойдох в отбора, имаше боязън от това, че може и да не бъде надвит отбор като Малмьо.”

Наставникът добави, че е подготвен за негативизъм единствено в случай че тимът му бъде отстранен от Атлетико Мадрид на 1/8-финалите в ШЛ. “Ако отпаднем, то тогава ще приема всички рецензии. Атлетико е на нашето равнище, тъй като също стига до финали. Това, че Кристиано Роналдо е при нас, не значи, че сигурно ще спечелим ШЛ. Има и други с изключение на нас. Чувам, че Юве бил сигурен финалист. В този случай ше желая от УЕФА непосредствено да ни прати на финала. Да играеш футбол е най-лесното неща на света. Разликата е в това да умееш да печелиш. Ето за какво завоюването на титли е нещо изключително”, сподели още Алегри.

#JuveParma: here's @OfficialAllegri's squad list #FinoAllaFine #ForzaJuve pic.twitter.com/L6Jeaz75YA
— JuventusFC (@juventusfcen) February 1, 2019
В събота вечер Юве приема Парма. В този дуел няма да играят Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Хуан Куадрадо и Андреа Бардзали. Марио Манджукич е възобновен и ще бъде титуляр.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР