Старши треньорът Джулиъс Кирва смята, че нечестно Кения няма финалистка

...
Старши треньорът Джулиъс Кирва смята, че нечестно Кения няма финалистка
Коментари Харесай

В Кения смятат за нечестно, че Кипиегон не е сред финалистките за Атлетка №1 в света за 2022 г.

Старши треньорът Джулиъс Кирва счита, че непочтено Кения няма финалистка измежду петте претендентки за “Атлетка №1 в света ” за 2022 година Кирва съобщи, че двукратната международна шампионка на 1500 метра Фейт Кипиегон е заслужавала да бъде измежду финалистките, които ще се борят за премията.

“Кипиегон реализира доста и нейното непопадане в топ пет е най-малкото ненадейно за нас като страна ”, сподели той.

Кенийката завоюва международната купа на 1500 метра в Орегон с 3:52.96 минути, както и диамантения трофей в дисциплината. Тя също по този начин приключи годината като №1 в международната класация за сезона с нов връх на Кения от 3:50.37 минути (само на 3 секунди от международния рекорд).
 Ясни са петте финалистки за Ясни са петте финалистки за " Атлетка №1 в света " за 2022 година
Петте атлетки, които бяха избрани за финалистки за премията, са нигерийката Тоби Амусан (световна шампионка и международна рекордьорка на 100 м/пр), ямайката Шели-Ан Фрейзър-Прайс (световна шампионка на 100 метра), перуанката Кимбърли Гарсия (световна шампионка на 20 км спортно ходене), американката Сидни Маклафлин (световна шампионка 400 м/пр и 4 по 400 м и международна рекордьорка на 400 м/пр) и венецуелката Юлимар Рохас (световна шампионка в тройния скок в зала и навън, международен връх в зала).

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР