Старши треньора на българския национален отбор по борба в свободния

...
Старши треньора на българския национален отбор по борба в свободния
Коментари Харесай

Валентин Ангелов пред БНТ: Задачата на Георги Вангелов е да стигне до борба за квота

Старши треньора на българския народен тим по битка в свободния жанр Валентин Ангелов приказва пред Българска национална телевизия за задачите пред

Родният представител отпадна по-рано през днешния ден още на старта в конкуренцията след загуба от японеца Рей Хигучи, който обаче след това доближи до финала и по този начин даде късмет на Вангелов да се бори за бронзовото отличие, както и за квота за ЛОИ Париж 2024.

Именно присъединяване в битка за място на Олимпиадата във френската столица пък е задачата пред българския герой, разгласи наставникът Ангелов.

" В тази категория има много класни състезатели. Трябва да се стегнем на следващия ден за репешажите и да стигнем до битка за квота. Това е задачата. Георги би трябвало да покаже какво може, а това е доста. И на други надпревари се случва да проспим някоя обстановка и по-късно срещата завършва ", разяснява старши треньорът на свободняците Валентин Ангелов.

Пътят на Георги Вангелов в репешажите ще започва с мач против китаеца Цзоу Ванхао, а при триумф го чака битка с арменеца Арсен Харутюнян.

Втора победа за нашето момче пък ще му обезпечи по този начин стремежи мач за бронзов орден, който при триумф с изключение на отличие ще му донесе и виза за Париж 2024. Дори загуба в тази битка обаче ще значи дуел за българина против изгубилия в другия спор за бронза в пряк двубой за последната квота за Олимпиада.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР